Achterveld onderuit bij 's Graveland

8 mei 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Uit bij 's Graveland heeft SV Achterveld niet kunnen winnen. De brigade van Jeroen Jooren ging in het dorpje nabij Hilversum na de pauze met 2-0 onderuit.

Voor de Achtervelders, verzekerd van de nacompetitie, staat in deze competitie alleen nog de sportieve eer op het spel. Die eerzucht was voldoende om er een echte wedstrijd van te maken tegen de nummer 2 in de competitie, die tot zondag nog een theoretische kans hadden op het kampioenschap. ,,De eerste helft zag je op een slecht veld twee ploegen die er een gelijkopgaande strijd van maakten", vertelt Jooren. Toch was 's Graveland dreigender en waren kordate ingrepen van Robin van Ruitenbeek noodzakelijk om de nul te handhaven.

Na de pauze was het opnieuw Van Ruitenbeek die zich moest onderscheiden. ,,Het was aan hem te danken dat we in de wedstrijd bleven. Maar uiteindelijk moest hij toch capituleren bij een penalty, na hands van Michiel Boerrigter", vervolgt Jooren, die A-junioren Bart Kooloos en Gido de Jong liet debuteren. De strafschop betekende 1-0 en was voor Achterveld het sein om vol op de aanval te spelen. Rudy Baalman kreeg daarbij een beste kans, maar zijn inzet ging voorlangs. In de counter was 's Graveland vervolgens weer dreigend. Tien minuten voor het eindsignaal leverde dat de beslissende 2-0 op.