Roda-zaterdag sluit af met nederlaag

15 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - De zaterdagafdeling van Roda '46 heeft het geslaagde seizoen niet winnend kunnen afsluiten. De troepen van Jerry Cooke kregen in het duel met SVL meer dan een handvol opgelegde kansen, maar de blauwwitten uit Langbroek staken in blessuretijd de punten in de achterzak.

Inzet van het competitieslot waren de eer en de mogelijkheid om nog te stijgen in de eindrangschikking. Het was niet aan Roda-zaterdag besteed, zag trainer Cooke. ,,Het voetbal was zeker in de eerste helft goed, maar we hadden onze kansen moeten benutten. De kansen waren onder anderen voor Marko Heneweer, Cedric Sangwa, Olivier Pilon en Rick Twisk." Daarentegen was SVL in de openingsfase wel effectief. Na een vrije trap in de 4e minuut lag de 0-1 van Hofman in de touwen.

Na de pauze deed Heneweer wat er van hem verwacht werd: scoren. Hoewel aan de goal een geur van buitenspel hing, werd zijn treffer wel goedgekeurd. Daarmee leek de wedstrijd uit te monden in een remise, maar daar dacht Stefan Nesselaar anders over. In de blessuretijd krulde hij een corner direct achter keeper Jansen, die in de tweede helft onder de lat stond. Cooke: ,,Alle jongens die vertrekken heb ik vandaag speelminuten gegund. Later zullen we nog eens officieel afscheid van die mannen nemen."