Achterveld verliest eerste slag van Aurora

22 mei 2013 om 00:00 Voetbal

LEUSDEN - In de eerste ronde van de nacompetitie heeft SV Achterveld de eerste slag verloren. De oranjehemden koersten tegen Aurora af op een 0-4 nederlaag, maar dankzij twee goals van Sven van Rossum is de deur naar de 3e klasse nog niet in het slot gevallen.

Achterveld begon op eigen veld goed aan het duel, maar Aurora bleek een stuk effectiever. De bezoekers uit Werkhoven lieten de thuisploeg het spel maken en gokten op de omschakeling. Bovendien hadden zij Glenn Molenaar in de gelederen. De rappe buitenspeler was met twee doelpunten en twee assists de man van de wedstrijd. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat hij in de wedstrijd werd geholpen door de defensie van Achterveld, die bij de 0-1 lelijk in de fout ging. Een botsing tussen twee verdedigers bood Molenaar de kans om de openingstreffer achter keeper Robin van Ruitenbeek te schieten.

De tegengoal bracht Achterveld echter niet van de wijs. Tot twee keer toe kwam Sven van Rossum in kansrijke positie, waarbij zeker het eerste moment een goal op had moeten leveren. De spits, in de reguliere competitie een garantie voor goals, kon de rebound na een vrije trap van Michiel Schouten echter niet verzilveren. Die misser werd duur betaald, omdat de Werkhovense ploeg wel zorgvuldig met de kansen omsprong. Op het half uur was Molenaar rechtsback Dave Boersen te snel af, waarna Bas van de Hoeven de voorzet eenvoudig binnenliep: 0-2.

Na de pauze was het opnieuw Aurora dat gevaarlijk was, maar Michiel van Buuren kon op de lijn een derde treffer voorkomen. Vijf minuten later was het echter alsnog 0-3, omdat Achterveld er niet aan dacht de buitenspelval van stal te halen. Molenaar profiteerde dankbaar. Toen Gilles Vernooij in de 76e vervolgens ook de 0-4 maakte, leek het Achterveldse pleit al na 1 nacompetitiewedstrijd beslecht. Daar dacht Sven van Rossum echter anders over. De blonde spits werkte na een corner de 1-4 binnen, waarna hij twee minuten later na een ingooi het leer in de verre hoek liet ploffen. Met die twee doelpunten wanen de de Achtervelders zich in elk geval niet kansloos voor de return.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie