Achterveld berust in uitschakeling

29 mei 2013 om 00:00 Voetbal

ACHTERVELD - Het nacompetitietoetje van SV Achterveld is beperkt gebleven tot twee wedstrijden. Nadat de eerste wedstrijd tegen Aurora in 2-4 eindigde, was het verschil zondag in Werkhoven opnieuw twee doelpunten: 2-0. Trainer-coach Jeroen Jooren heeft vrede met de uitschakeling. ,,De teleurstelling na de eerste wedstrijd was groter, toen hadden we een resultaat neer moeten zetten."

Met twee doelpunten en twee assists had Glenn Molenaar van Aurora in de heenwedstrijd alle aandacht op zich gevestigd. Het verleidde Jooren tot een tactische ingreep. Mark de Ridder bleef op de bank, in plaats daarvan speelde Joury van 't Klooster als mandekker. ,,Joury is fysiek sterk en bezit over veel snelheid. Daarmee probeerden we die snelle jongen in te tomen", verklaart Jooren, die verder koos voor een team met drie spitsen. Het had als resultaat dat beide ploegen elkaar in het eerste half uur niet veel ontliepen.

Een ongelukkige handsbal deed Achterveld echter de das om. Michiel Boerrigter was de onfortuinlijke verdediger die het leer tegen de arm kreeg. En hoewel keeper Robin van Ruitenbeek de ingeschoten penalty nog wel beroerde mocht Lucas van Leeuwen wel juichen: 1-0. ,,Daarmee was het voor ons wel klaar. Wij hadden op voorsprong moeten komen om er nog een serieuze strijd van te kunnen maken", wist Jooren.

De oefenmeester uit Amersfoort zag dat zijn ploeg na de pauze aanvallend bleef opereren, maar Sven van Rossum kon een opgelegde kans niet verzilveren. Sterker nog: in plaats van 1-1 werd het 2-0 voor Aurora. Een uittrap van de keeper dwarrelde achter de verdediging, waar Bas de Bruin er als de kippen bij was om de trekker over te halen. Daarmee was alle verzet gebroken. In het laatste half uur kreeg de Werkhovense ploeg nog kansen op een hogere uitslag, maar Van Ruitenbeek hield met enkele puike reddingen de schade beperkt. ,,We hebben twee wedstrijden volle bak gespeeld, maar Aurora had meer kwaliteit. Hun voorhoede heeft het verschil gemaakt", erkent Jooren.

Het verlies houdt in dat Achterveld vierdeklasser blijft. ,,We hebben na een goede start dit seizoen lang in de top meegedraaid en zelfs een periodetitel gewonnen. Maar nog een seizoen in de 4e klasse is voor ons zeker geen ramp." Is Achterveld dan een kampioenskandidaat? ,,Daar ga ik niet vanuit. Op basis van dit seizoen denk ik dat we thuishoren in het linkerrijtje, ongeacht bij welke teams we in de poule terecht komen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie