Ingezonden: hondenpoep begreigt gezondheid

22 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Ik wil hierbij graag reageren op de publicatie over een artikel omtrent het hondenpoepbeleid binnen onze gemeente, op de voorpagina van de Leusder Krant krant van 14 augustus.

De Leusdense dierenarts Wabe Bakker vindt het geen goed voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de afvalbakken voor hondenpoep uit Leusden te verwijderen.

De dierenarts waarschuwt voor de gevolgen van een wijziging van het beleid dat de gemeente tot dusver voerde.

De dierenarts gaat verder in over de plaatsing van drie jaar geleden van 150 zogenaamde hondenpoepbakken. Hij noemt deze investering een heel goede zaak.

Volgens de arts Wabe Bakker is de volksgezondheid in het geding en gaat daar nader op in. Alles bij elkaar een goede voorlichting aan de bewoners binnen onze gemeente.

De reden dat ik reageer op dit artikel is meer gelegen in de verwarring die het artikel oproept bij diverse lezers.

Het wekt de schijn op dat het nog maar de vraag is of de hondenpoepbakken wel of niet op korte termijn worden verwijderd.

Het antwoord moet voor iedereen duidelijk zijn.

De gemeenteraad heeft tijdens de afgelopen raadsvergadering van juli in overgrote meerderheid een amendement aangenomen, waarin het college is opgedragen het bezuinigingsvoorstel betreffende het hondenpoepbeleid te schrappen.

Concreet betekent dit dat het huidige hondenpoepbeleid wordt gehandhaafd en dat de afvalbakken niet verwijderd gaan worden.

Het is wel zo dat veel raadsleden hebben aangegeven het bezuinigingsbedrag van euro 43.000,— per jaar aan de hoge kant te vinden en dat daar nog wel mogelijkheden liggen om dit naar beneden toe bij te stellen.

Het college is aan zet om hier aan te werken.

Gerrit Kroeze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie