Ingezonden: Hoezo bezuinigingen?

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

De gemeente Leusden nodigt, d.m.v. de Leusderkrant 28 augustus 2013, alle belangstellende uit voor de opening van de verlegde Maanweg. Er is een progamma voor jong en oud, een ballonkunstenaar, een bandje en versnaperingen. Wethouder Tijs Rolle zal om 14.00 uur de nieuwe weg officieel openen. Hierbij zullen veel genodigden en ambtenaren van Gemeente en Provincie aanwezig zijn. De kosten zijn moeilijk in te schatten maar zullen tussen de 20 en 30 duizend euro kunnen liggen. Het kan nog hoger uitvallen als men alle uren van de genodigden meerekent daar men in deze uren niet productief kan zijn. Waarom moeten deze festiviteiten gehouden worden, er is veel geld mee gemoeid. De weg kan toch ook zonder officieel tintje vrijgegeven worden.

Bij het fietspad Asschatterweg 1e fase is ook een officiële opening geweest, waarom?

Waarom staan er zoveel bouwborden bij werken met de Gemeente als opdrachtgever. Elk bouwbord kost al snel € 3000,00 of meer. Allemaal geld welke beter besteed kan worden.

Het zou een goede zaak zijn wanneer de Gemeente op dit soort zaken zou bezuinigen en dit bijvoorbeeld in sport en welzijn te goede laat komen. Momenteel wordt op sport en welzijn hard en onrechtvaardig bezuinigd wat de burger direct in haar portemonnee raakt. De Gemeente moet beseffen dat de feestelijke openingen en bouwborden ook door de burger wordt betaald.

Michel Vrijhoef

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie