In de Struintuin is op 21 april weer veel te beleven voor jong en oud!
In de Struintuin is op 21 april weer veel te beleven voor jong en oud! De Groene Belevenis

Hutten bouwen en moddersoep maken bij start Struintuinseizoen

20 april 2018 om 06:22 lokaal

LEUSDEN De lente is begonnen en dat betekent dat het Struinseizoen weer van start gaat. Op zaterdagmiddag 21 april gaat de deur naar de Struintuin van De Groene Belevenis weer open en kan er naar hartenlust al struinend weer veel ontdekt worden.

LEUKE ACTIVITEITEN Iedereen kan komen gluren bij de ooievaar, waterdiertjes uit de poel vissen, naar kriebeldiertjes zoeken, hutten bouwen in het takkenbos, water pompen bij de beek en in de modderkeuken de heerlijkste moddersoep maken. Op deze middag zijn er ook extra activiteiten voor het hele gezin; broodjes bakken boven het kampvuur, natuurschatten onderzoeken uit het vindselkabinet, braakballen pluizen en zaadbommetjes maken voor het bloemenlint.

ERVAREN EN VOELEN Stichting De Groene Belevenis wil haar passie voor de natuur en duurzaamheid overbrengen. Dit doet ze door het organiseren van groene belevenissen. Beleven is ervaren en vooral voelen. Als je de liefde voor de wereld om je heen voelt, ontstaat ook de bewustwording, betrokkenheid en het goede voornemen om voor haar te zorgen. Zo geeft De Groene Belevenis de jeugd vaardigheden mee om voorbereid te zijn op de uitdagingen van hun toekomst. Een toekomst waarin met zekerheid duurzaamheid een centrale rol speelt.

KOM HET BELEVEN De activiteiten en lessen die De Groene Belevenis organiseert gaan over planten, dieren, onze omgeving en hoe we moeten omgaan met onze aarde. Ook voor volwassenen worden activiteiten georganiseerd. Zo laat De Groene Belevenis mensen met een nieuwe, verfriste blik kijken naar de kansen voor duurzaamheid in eigen omgeving. Op 21 april vindt tegelijk met de opening van het Struinseizoen een Groene Markt plaats om bezoekers te informeren over een groene en duurzame leefstijl. Zo is er ook voor volwassenen genoeg te beleven op 21 april, entreeprijs 2,50 euro per persoon vanaf 3 jaar - contant.

STRUINTUIN OPENINGSTIJDEN Komende maanden is de Struintuin weer een aantal woensdagmiddagen open om te spelen. De eerstvolgende keer is 9 mei in de meivakantie, in combinatie met bellenblazen (zie de Groene Agenda op www.degroenebelevenis.nl voor actuele data). Nog meer genieten van de Struintuin? Boek dan een groene familie- of teambuilingactiviteit of geef een verjaardagsfeestje in de Struintuin. Meer informatie op www.degroenebelenis.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie