Optiek Leusden wil er zijn voor als het echt nodig is.
Optiek Leusden wil er zijn voor als het echt nodig is. Arnoud J Spaaij

‘Sale weer na de lockdown in januari’

30 december 2020 om 17:01 Zakelijk

LEUSDEN Maatwerk en vertrouwen bij de klant staat voorop bij Optiek Leusden. Daarin past helemaal dat de winkel op dit moment, tijdens de tweede lockdown, mag open blijven. ,,Dat we open mogen zijn kan nodig zijn voor als het echt nodig is voor een klant”, zegt Johan Sikkema.

Johan Sikkema vormt samen met collega’s Carola Overduin en Arjo Viets het team van Optiek Leusden. ,,En met Joost Bongers, zij kon er vandaag niet bij zijn, maar hoort er zeker ook bij”, zegt Carola terwijl Sikkema, aan de grote tafel midden in de winkel, koffie serveert. ,,Koffie van Jobs Koffiekamer onze buurman”, zegt hij, ,,daar zijn onze klanten altijd blij mee.” De service van een heerlijke bak verse koffie hoort bij Optiek Leusden. ,,We willen graag en kunnen ook iedereen bedienen”, gaat Sikkema verder over de service, ,,eigenlijk kan iedereen uit Leusden hier op de Biezenkamp bij ons terecht. We leveren sowieso maatwerk. Niemand is immers hetzelfde.”

Eigenlijk kan iedereen uit Leusden hier op de Biezenkamp bij ons terecht

LUISTEREN Het aanmeten is een persoonlijke zaak. Voor iedere klant is dat anders en daarmee een gevoel dat bij je moet passen. Arjo Viets knikt instemmend, ,,Daarvoor beginnen we met luisteren. Gewoon luisteren naar de wens waarmee iemand de winkel binnenkomt. Even de tijd nemen voor het verhaal van iemand en daarop je advies baseren.” Het lukt zo altijd wel om voor iedereen een bril te vinden. Of contactlenzen, dat kan ook. ,,Iedereen komt toch met een bepaalde verwachting binnen. Heel soms blijkt dat iemand minder ziet, maar dat een bril nog niet nodig is. En soms verwijzen we ook wel eens door naar een oogarts”, zegt Sikkema.

ALLE KANTEN Optiek Leusden is er voor het hele gezin. Dus ook kinderen kunnen prima terecht bij de brillenwinkel. Vaak is het de eerste bril en is er daarom wat schroom, maar Optiek Leusden weet dat altijd uitstekend op te lossen.

Het kiezen van de juiste bril kan binnen wat de mode biedt, maar ook meer tijdloze monturen blijven mogelijk. ,,Dat zijn vaak de wat lichtere monturen. Die blijven minder modegevoelig en staan altijd leuk. Je kan echt alle kanten op. Een merk als Lindberg biedt zelfs persoonlijke keuze”, legt Sikkema uit, ,,daar heb je echt keuze in kleuren en modellen op basis van wat je persoonlijk aangeeft. Zo stel je eigenlijk een bril samen.”

SALE IN JANUARI Voor december was er eigenlijk een actie gepland. Ruimte maken in de winkel voor de aanvulling in de collectie die in 2021 weer gaat komen. ,,Die sale gaat nu 23 januari in. Afhankelijk van de persconferentie over de corona op 19 januari”, legt Overduin uit. ,,Dat uitstel past ook beter in onze service. Daar hebben mensen straks meer aan dan nu tijdens de lockdown.”

Meer informatie: Optiek Leusden, De Biezenkamp 3b, 3831 JA Leusden. 033-4946260, www.optiekleusden.nl.

Door Arnoud J Spaaij

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie