,,Met de kerstvakantie is er meer tijd."
,,Met de kerstvakantie is er meer tijd." Arnoud J Spaaij
Advertorial

‘Straks hebben we drie huizen’

23 december 2020 om 17:00 Zakelijk

LEUSDEN Bianca en Pascal zochten vooral meer ruimte voor hun gezin. En dat vonden ze uiteindelijk iets verderop in de wijk Tabakssteeg. Alles wat ze zo prettig vonden blijft daarmee hetzelfde. ,,Wij gaan niks missen”, zegt Bianca.

Ze vonden een prachtig ruim huis aan het einde van een doodlopend straatje. Helemaal naar hun zin. Met ruimte voor de auto op de eigen oprit en vooral ook meer ruimte aan de binnenkant. ,,Waar we nu wonen misten we eigenlijk een slaapkamer”, legt Pascal Brouwer uit over het ideale plaatje dat hij voor ogen had, ,,dat merkten we nu extra doordat ik veel vanuit huis werk. Dan moest ik op de kamer van een van onze zoons aan het werk gaan. Met de jongens thuis van school en zelf thuiswerken heb je in huis extra ruimte eigenlijk wel nodig. In het nieuwe huis hebben we een mooie slaapkamer meer en ruimte door de garage die naast het huis ligt en ook nog een grotere tuin.

VERBOUWING Het ideale huis dus zou je zeggen. Alhoewel, er wordt nog flink verbouwd op het nieuwe adres. ,,Ja, we zijn er wel aan het verbouwen. We zijn er echt blij mee, het verbouwen is eigenlijk alleen maar cosmetisch, want er waren gewoon wat dingen aan de binnenkant niet onze smaak”, zegt Bianca Brouwer. ,,En over smaak valt niet te twisten”, lacht Pascal instemmend. Toch wordt de verbouwing groots aangepakt. ,,De keuken, badkamer, ja die gaan er helemaal uit. Eigenlijk wordt het helemaal gestript. Maar we hebben er ook de gelegenheid voor. Met de kerstvakantie is er meer tijd en bovendien, het is goed driehonderd meter verderop in de wijk. Dus het gaat allemaal heel relaxed”, zegt Bianca, ,,dat is is echt prettig. We gaan gewoon lekker nog naar dit huis om te eten, te douchen en te eten.” 

Een prima basis om te klussen in het nieuwe huis en voor een andere buurt verhuizen de Brouwers dan ook niet. In de zoektocht naar een nieuw domicilie ging het stel niet over één nacht ijs. ,,Aanvankelijk keken we vooral naar nieuwbouw. We hebben ons in Leusden op verschillende locaties georiënteerd en ook gekeken in bijvoorbeeld Woudenberg”, begint Pascal. ,,Maar we zijn ook wel erg aan Leusden verbonden. We zijn wel echt Leusdenaren”, vult Bianca aan, ,,bovendien zijn de winkels, de school voor de jongens hier in de buurt en wonen hun vrienden in de wijk. Nee door de door verhuizing gaan we echt niks missen.”

‘DRIE HUIZEN’ Maar het viel nog niet mee en pas toen ze ook keken naar bestaande huizen kwam alles in een stroomversnelling. ,,We vonden het ook wel leuk om naar een huis te zoeken. Veel vrienden en kennissen waren er ook mee bezig. Soms kwamen we elkaar zelfs tegen. En op een gegeven moment liep het zo goed dat ik tegen Bianca zei ‘Nu moeten we stoppen anders hebben we straks drie huizen’”, lacht Pascal.

KORTE LIJNTJES Het huis dat ze achterlaten verkochten ze via Herbrink makelaars en ze kochten het zo’n tien jaar geleden ook aan via Herbrink. En nu kochten ze hun nieuwe huis ook weer via Herbrink. ,,Maar dat is gewoon een samenloop van omstandigheden”, zegt Pascal, ,,al is het ons wel heel goed bevallen. Voor de zoektocht naar een ander huis hebben we geen zoekopdracht uitgezet. Maar het liep allemaal wel heel voorspoedig. Eigenlijk was de verkoop van dit huis ook met een week rond. En daarna schakelden we ook heel snel. Bijvoorbeeld is het overleg met de kopers. Die willen ook het een en ander doen aan dit huis en dan wissel je heel wat informatie uit. Dat werkte lekker snel met Herbrink makelaars. De lijntjes waren kort, eerst via Herbrink en later ook direct.” Zowel in het nieuwe als het oude huis werkte dat prettig. ,,Ons nieuwe huis is twaalf jaar oud, maar de bewoners hadden er geen tekening van. Toch kreeg ik veel medewerking van hun. De bouwtekening heb ik uiteindelijk via de gemeente gekregen. Zo vond ik gemakkelijker waar het kruipluik zat”, lacht Pascal.

Herbrink makelaars o.g., Hamersveldseweg 56, 3833 GS Leusden. 033-4950950 of www.herbrink.nl.

Door Arnoud J Spaaij

Er blijft een mooi huis achter.
,,Meer ruimte. De auto past op de oprit."
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie