kerstlichtjestocht
kerstlichtjestocht catharinaparochie

‘Shiny Houses route’ Loopgroep Leusden voor iedereen beschikbaar

28 december 2020 om 11:30 Activiteiten

LEUSDEN Sportverenigingen hebben de afgelopen maanden ook creatief moeten omgaan met corona-maatregelen. Af en toe waren de beperkingen zodanig dat Loopgroep Leusden de gezamenlijke trainingen niet door konden laten gaan. Eén van de hardlooptrainers, Jan Stehouwer, geeft aan dat er in ieder geval wekelijks via de groepsapp een training werd doorgegeven. 

,,Ook hebben we alternatieve trainingen bedacht, omdat we wel wilden dat iedereen in beweging bleef en waar mogelijk wilden we voor een gezamenlijk moment zorgen binnen de geldende kaders. In het voorjaar hebben we een estafette georganiseerd waarbij elke deelnemer, via een zelfgekozen route, bij een volgende deelnemer het estafette stokje bij de deur moest afleveren. Zo kon men elkaar even zien en spreken op afstand. Om het jaar ‘met elkaar’ af te sluiten, hebben we de avond voor kerst een Shiny Houses-route georganiseerd.”

Leden werden gevraagd naar locaties in Leusden waar veel kerstlichtjes schenen. Met deze locaties is een route van 10 kilometer door Leusden gemaakt. ,,Bijna alle leden hebben op dezelfde avond deze route gelopen elke vertrekkend op een ander tijdstip. Bij één van de trainers was een drinkpost-to-go ingericht en zo werd de avond toch een ‘gezamenlijke’ ervaring.”

Wie ook graag een keer de verlichte 10 kilometerroute door Leusden wil lopen, kan de Shiny Houses route via het contactformulier op de website loopgroepleusden.nl opvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie