Afbeelding
Kamp Amersfoort

Twee miljoen euro voor kampen Vught en Amersfoort

4 mei 2018 om 09:02 lokaal

LEUSDEN (ANP) De herinneringscentra Amersfoort en Vught, beide nationale monumenten, krijgen elk 1 miljoen euro voor uitbreiding en educatie. Volgens staatssecretaris Paul Blokhuis (Welzijn), die de budgetten toekent, is uitbreiding hard nodig wegens een groeiend aantal bezoekers, waaronder veel schoolklassen.

,,Steeds minder mensen kunnen uit eigen ervaring verhalen vertellen over de verschrikkingen van de oorlog. Goed dat er dan plekken zijn waar herinneringen levend blijven", aldus de bewindsman. Naast plannen voor verbouwingen en uitbreidingen, hebben de centra volgens Blokhuis ook plannen voor een nieuwe vaste expositie en nieuwe wisseltentoonstelling.

Vanuit Amersfoort en Vught werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangenen, onder wie verzetsstrijders, naar concentratiekampen en fabrieken voor dwangarbeid in heel Europa gestuurd.

Blokhuis legt vrijdag samen met minister-president Mark Rutte een krans bij de Erelijst van Gevallenen in de Tweede Kamer en tijdens de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie