Het dorpsfeest sloeg vorig jaar zo aan, dat er deze zomer in Leusden een tweede editie gaat komen.
Het dorpsfeest sloeg vorig jaar zo aan, dat er deze zomer in Leusden een tweede editie gaat komen. Anita Floot

'Vorig jaar was het een groot succes'

7 mei 2018 om 12:35 lokaal

LEUSDEN Vorig jaar vond er in en om De Biezenkamp voor het eerst een groot tweedaags evenement plaats. Drie enthousiaste horecaondernemers waren in het voorjaar naar de notaris gestapt om de Stichting Dorpsfeest Leusden op te richten. Het idee was, hoe kan het anders, in een café geboren. Toch ging het de initiatiefnemers niet louter om het organiseren van een feestje.

Frits van Breda

,,Het bevorderen en versterken van de maatschappelijke en sociale samenhang tussen inwoners van de gemeente Leusden'', citeerde notaris Marcel Magnée uit de oprichtingsakte. In dat laatste zijn de organisatoren zeker geslaagd. Zondagmorgen namen 200, overwegend ouderen, deel aan een door de winkeliersvereniging gesponsord ontbijt. ,,Als ik er aan terugdenk wordt ik weer emotioneel'', aldus voorzitter Anita Floot van eetcafé Plan B.

Dit jaar zal het dorpsfeest op 7 en 8 juli plaatsvinden. Vorig jaar kreeg de organisatie klachten over het late tijdstip waarop het evenement werd aangekondigd. Er was sprake van teleurgestelde inwoners die hun vakantie al hadden geboekt en graag rekening hadden willen houden met het feest in de Biezenkamp. Behalve Plan B zijn ook Eten bij Dirk, café De Swartesteegh en Diner Café de Dikke verantwoordelijk voor de organisatie. Er wordt gerekend op mooi weer zodat alle activiteiten in de open lucht plaats kunnen vinden.

De programmering zal er dit jaar iets anders uit zien in vergelijking met het vorig jaar. Het feest op het Biezenkampplein zal zaterdag om 12.00 uur starten met een zeepkistenrace voor de kleintjes. Ook nu hebben de leden van Ronde Tafel 128 aangeboden om de hele organisatie van de race op zich te nemen. De jongere deelnemers kunnen gebruik maken van standaard zeepkisten die beschikbaar zijn.

Voor de ouderen begint het spektakel om 15.00 uur. Vanaf dat moment kan iedereen met een zelfgebouwde zeepkist meedoen. Voorwaarde is wel dat het vehikel aan alle veiligheidseisen voldoet en door de keuring komt. Verder kunnen jong en oud in teamverband de hele middag meedoen aan een 'WipeOut'. Met de omwonenden wordt rekening gehouden. Luidruchtige muziek wordt niet ten gehore gebracht. Wel zal een DJ van 20.00 tot 22.00 uur voor achtergrondmuziek zorgen. ,,We willen beslist geen overlast veroorzaken'', benadrukt voorzitter Floot.

Zondagmorgen kunnen ouderen weer deelnemen aan een groots ontbijt. De middag zal in beslag genomen worden door deelnemers aan een openluchtquiz. Teams van maximaal 6 personen gaan met elkaar de strijd aan om vast te stellen wie er uiteindelijk als slimste uit de bus komt. De Swartesteegh heeft de nodige ervaring opgedaan met de 'pop quiz', die er regelmatig op het programma staat.

Aanmelden voor de quiz kan bij de Swartesteegh. Ook voor het meedoen aan de zeepkistenrace is inschrijving noodzakelijk. Dit kan bij de Swartesteegh en Eten bij Dirk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie