De omstreden 'pipowagen' in de voortuin van een woning aan de Zwarteweg,
De omstreden 'pipowagen' in de voortuin van een woning aan de Zwarteweg, Daan Bleuel

Bewoners moeten ‘Pipowagen’ uit de voortuin weghalen

19 januari 2021 om 10:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Bewoners van een woning aan de Zwarteweg zullen een ‘Pipowagen’, zoals de gemeente dat noemt, uit hun voortuin moeten weghalen. Met dat besluit neemt het college het advies van de commissie ‘bezwaarschriften’ over. 

door Daan Bleuel

De rijdende schaftkeet werd eerder dit jaar in de voortuin neergezet, zonder dat daar vergunning voor was aangevraagd. De gemeente kwam daarop in actie en liet de bewoners weten dat de wagen moest worden verwijderd. Tegen dat besluit tekenden de bewoners bezwaar aan. 

INVLOED OP STRAATBEELD ,,Een Pipo-wagen in de voortuin past niet in het bestemmingsplan. Dit regelen we zo omdat bouwwerken veel invloed hebben op het straatbeeld en dus de beleving en openheid van de buurt’’, aldus het college in het besluit waarin het bezwaar wordt afgewezen. 

Volgens de bewoners zijn de buren positief over de wagen in de tuin en maakte niemand er bezwaar tegen. De gemeente vindt dat echter geen reden om de plaatsing van de wagen dan maar toe te staan. Het college wijst op het gevaar van ‘precedentwerking’ als de gemeente op die gronden akkoord zou gaan.

PRECEDENTWERKING Ook het voorstel van de bewoners om de wagen voor een beperkte tijd te laten staan (5 of 10 jaar) vond in de ogen van het college geen genade. Ook in dit geval voert het college het risico van ‘precedentwerking’ aan als belangrijk argument. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie