Afbeelding
Marianne Lanting

Leerlingen van ‘t Startblok sturen kaartjes aan juffen en meesters

28 januari 2021 om 13:00 Corona

ACHTERVELD De kinderen van OBS ’t Startblok in Achterveld hebben een kaartje gestuurd aan hun juffen en meesters. ,,Gewoon om te vertellen dat ze hun juf of meester missen en omdat ze heel trots op ze zijn”, legt één van de ouders, Marianne Lanting, de actie uit.

Het idee ontstond onder ouders toen afgelopen vrijdag nieuw lesmateriaal mocht worden opgehaald op school. ,,Daar zat ook een mooie Startbloktas en een mok bij; heel attent. Toen ervaarden wij als ouders opnieuw zoveel energie vanuit de school, dat dit idee al snel rondging in alle klassen-appgroepen; ‘hoe leuk zou het zijn als de leerkrachten in de post veel bedankjes zouden aantreffen de komende tijd?’”

KLEIN FEESTJE Het team van ’t Startblok doet er volgens de kinderen en hun ouders namelijk alles aan om het thuiswerken zo leuk mogelijk te maken. ,,Er wordt ook veel energie gestopt in het online contact tussen de kinderen en de groepen onderling. Zo werkt bijna iedere leerkracht vijf dagen, zodat iedere groep een vast gezicht heeft online. Er wordt écht les gegeven online. Verder worden er allerlei leuke spelletjes gespeeld tussen het werken door om de energie erin te houden.”

Ook zijn er opdrachten die de kinderen doen of maken voor elkaar. Zo hebben alle kinderen van groep 3/4 een voorleesverhaal opgenomen op een filmpje voor groep 1/2. Van de momenten waarop de kinderen het nieuwe werk op moeten halen, wordt een klein feestje gemaakt. Regelmatig worden er filmpjes gemaakt van alle online activiteiten. ,,Kortom; we zijn heel erg blij met ’t Startblok team. Vandaar de kaartjes. De kaartjes hangen allemaal voor het raam op school en er komen er nog steeds meer binnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie