Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit moet je zeker doen in Berlijn

12 februari 2021 om 07:48 Partnercontent

Berlijn heeft natuurlijk een legendarisch verleden. Onder meer hierdoor is de hoofdstad van Berlijn ontzettend gevarieerd, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel wat wils is. Het is dan ook zeker een aanrader om eens een bezoekje te brengen aan Berlijn, al zul je dan mogelijk wel moeten wachten tot na de pandemie. Het uitgaansleven in Berlijn zal dan weer helemaal op dreef zijn, waar de stad onder de jeugd toch wel een beetje bekend om staat. De onderstaande bezienswaardigheden mogen er zeker zijn. 

Tiergarten

Doe alsof je een inwoner van Berlijn bent en strek je benen tijdens een wandeling, jog of fiets door het beroemdste park van de stad: Tiergarten. In de lente en zomer komt dit echt tot zijn recht komt. Of je nu op jacht bent naar beroemde monumenten, een biertje en een worstje of een plek om naakt te zonnebaden, je zult in Tiergarten zonder twijfel vinden wat je zoekt. Dit circuit van circa 5 kilometer brengt je bovendien binnen ongeveer een uur terug naar je startpunt, wanneer je klaar bent voor je volgende avontuur. Maak je geen zorgen als je verdwaalt, het park staat namelijk vol met kaarten met ‘jij bent hier’ markeringen. Net zo lekker als de Berlijnse sauna en wellnessfaciliteiten.

Reichstag

Dit neo-barokke gebouw waarin de Duitse Bondsdag is gevestigd, heeft oorlogen, nazi’s, brand, bombardementen en de verdeeldheid van het land overleefd, maar is teruggekeerd als symbool van een nieuw tijdperk in de Duitse politiek. Een reis naar de top van deze open, speelse en uitdagend democratische ruimte, wat ontworpen is door Sir Norman Foster, is een must, maar houd er rekening mee dat dit niet zomaar mogelijk is. Na een reeks terroristische dreigingen in 2010 moet je inmiddels namelijk van tevoren boeken door een online formulier in te vullen op visite.bundestag.de. 

Sanssouci

Het zomerterrein van Frederick de Grote zorgt voor een onvergetelijk dagje uit in Potsdam, de hoofdstad van Brandenburg, wat ten zuidwesten ligt van het centrum van Berlijn. Hier kun je over het algemeen eenvoudig komen. Dit zal mogelijk zijn met het openbaar vervoer, maar natuurlijk kun je ook in je eigen auto naar Potsdam rijden. Naast het bezoeken van het paleis zelf, kunnen bezoekers urenlang verdwalen in de tuinen en de sierlijke Bildergalerie en Neue Kammern (‘nieuwe kamers’). Een reis naar het weelderige terrein zal naar alle waarschijnlijkheid zeer welkom zijn. Het is namelijk een hele verandering ten opzichte van de drukke stad Berlijn. 

Mauerpark

Mauerpark is een van de grootste en drukste vlooienmarkten in Berlijn, waar alles wordt verkocht, van kleding van lokale ontwerpers tot kartonnen dozen vol met cd’s op de zwarte markt. Zelfs als de enorme populariteit van de markt betekent dat de prijzen blijven stijgen, kun je nog steeds zeldzame platen en opvallende vintage kleding er kopen. Het is ook de locatie voor de immens populaire wekelijkse zangsessie in de buitenlucht, Bearpit Karaoke. Duizenden komen naar het mobiele geluidssysteem, het geesteskind van de welbekende karaoke koerier Joe Hatchiban. Ook jij kunt dit op een zondag proberen in Berlijn. 

Berghain

Als je naar Berghain gaat dan is het van belang dat je dit doet met een open mind. De wachtrij kan uren duren, het personeel aan de deur kan intimiderend zijn en de algemene houding is brutaal, maar zet gewoon door. Je bent namelijk dan klaar voor de nacht (en ochtend) van je leven. Deze dystopische legende is een technotempel. Kom niet te dronken opdagen en wees niet ontmoedigd als je wordt afgewezen: de club is immens populair en de uitsmijters beperken het aantal feestgangers om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie