Pop-up leesclub in de Bibliotheek Leusden, het Liefst 'live', maar anders online!

15 februari 2021 om 16:25 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Bibliotheek Eemland en Senia leesclubs organiseren pop-up leesclubs. We bespreken de boeken online, tenzij het weer live kan, dan spreken we in de bibliotheek af.

Samen over een gelezen boek praten? Kom dan eens sfeer proeven tijdens een “Pop-up Leesclub” op donderdag 1 april, aanvang 10.30 in de bibliotheek Leusden aan het Erf, winkelcentrum Hamershof of online.
Onder leiding van Senia ambassadeur Liesbeth Ram wordt het boek “De geniale vriendin van Elena Ferrante besproken. Schuif aan en ontdek hoe leuk het is om met elkaar dieper in een boek te duiken.

Over “De geniale vriendin”

Twee heel verschillende vriendinnen groeien op in het Napels van de jaren vijftig. De geniale vriendin is een prachtig geschreven verhaal over opgroeien, vriendschap, over verwachtingen en verlangens. Geschreven in een taal die ervoor zorgt dat je je in Napels van de jaren 50 waant.

Senia leesclubs

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur en discussievragen aan de hand waarvan ongeveer 1 uur gepraat wordt. Deze leeswijzer ontvangt u van Senia, als u zich hebt aangemeld.

U ontvangt ook informatie over de werkwijze van Senia, programma’s en keuzelijsten. Bij voldoende interesse vormen we direct een nieuwe club.

Leeskringenservice Bibliotheek Eemland.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis

aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl. U ontvangt de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen.

Corona

Mochten de beperkende maatregelen rondom Corona dan nog steeds gelden, dan ontvangt u een online uitnodiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie