Afbeelding
Magnolia

Verschillende soorten magnolia bomen

16 februari 2021 om 07:18 Partnercontent

Met een uitbundige en vroege bloei steelt een magnolia de show in de voorjaarstuin. Als je geïnteresseerd zijn in magnolia’s, dan zul je merken dat er veel verschillende magnolia soorten zijn. Vaak vormen ze een grote struik of meerstammige boom. Maar je kunt ook kiezen voor een hoogstamboom of een magnolia op stam. Wij noemen hier enkele aanraders.

Vroegbloeiende magnolia soorten

Magnolia wordt ook wel de beverboom genoemd en soms ook wel eens de valse tulpenboom omdat de bloemen van sommige soorten aan tulpen doen denken. Een mooi voorbeeld is de populaire magnolia soulangeana die soms al half april zijn eerste bloemen laat zien aan de nog kale takken. Als deze magnolia volledig is getooid met wit roze, licht geurende bloemen is het voorjaar pas echt begonnen. Maar er is een magnolia die nog eerder bloemen geeft. Bij zacht weer bloeit de magnolia stellata al vanaf half maart, met helderwitte bloemen. Echter is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de plek van de magnolia. Magnolia bomen staan graag op een plek in de zon of halfschaduw. Het liefst staan magnolia’s ook nog beschut, dat vermindert de kans op vorstschade aan de bloemen.

Bijzondere magnolia soorten

Als je van witte of roze bloesem houdt, dan is een magnolia galaxy een echte aanrader. Deze roze magnolia bloeit vanaf eind april, begin maart met grote roze bloesem. Een prachtige en opvallende bloeikleur. Na de hoofdbloei is het feest nog niet afgelopen, want to in juni geeft een galaxy magnolia nog bloemen.

Magnolia’s voor grond met veel kalk

De magnolia (insert naar) is ook een hele mooie magnolia, met een kroon vol grote, witte bloemen zorgt deze magnolia in eind april voor een fleurige tuin. Omdat er dan nog geen blad aan de takken zit, steken de bloemen bij zonnig weer prachtig af tegen een heldere lucht. Voor een uitbundige bloei moet je bij deze magnolia boom wat geduld hebben; op jonge leeftijd bloeit deze soort nog niet erg rijk. In het algemeen houden magnolia’s van voedzame grond. In tegenstelling tot de meeste andere soorten ontwikkelt deze magnolia ook goed met kalkhoudende grond.

Mocht je nou meer willen weten over magnolia bomen, bekijk de website dan hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie