Afbeelding
Foto door form PxHere

Koers van Bitcoin blijft stijgen: dit moet je erover weten

24 februari 2021 om 11:09 Partnercontent

Het gaat goed met de Bitcoin. Medio februari is de waarde van de cryptomunt op de Bitcoin koers gestegen naar $ 50.000; iets wat nooit eerder gebeurd is. Met andere cryptomunten, zoals XRP van Ripple en de Ether van Ethereum, gaat het ook hartstikke goed. De interesse in het investeren in cryptocurrency is hierdoor enorm gestegen; nog meer dan eerder. Dat komt de waarde nu al een hele tijd aan het stijgen is en de bubbel lijkt nog niet te knappen. Wat je over de Bitcoin en de Bitcoin koers moet weten, lees je in dit artikel.

Bitcoin in 2020: een ommezwaai in waarde

Het begon allemaal aan het einde van de zomer van 2020: waar de coronacrisis in eerste instantie een negatief effect leek te hebben op dit soort investeringen bleek al gauw dat men juist op zoek was naar een andere, nieuwe manier om geld te verdienen. De hand ging dus weer van de knip en er werd, voornamelijk door ondernemers en investeerders, massaal geïnvesteerd in Bitcoin en andere cryptomunten. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat andere investeringen minder interessant bleken te zijn. Beleggen in bepaalde aandelen leverde bijvoorbeeld door het coronavirus niet veel winst meer op; iets wat menig ondernemer en investeerder natuurlijk wel graag wil bereiken.

Het investeren in cryptocurrency zoals Bitcoin begon flink aan te trekken en dat is te zien in de waarde van de digitale munt. Tegen het eind van de zomer steeg de waarde ineens enorm. Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en is de waarde van de Bitcoin voor het eerst gestegen tot boven de $ 50.000. Bizarre bedragen als je je bedenkt dat één Bitcoin ooit een paar cent waard was. Mensen die jaren geleden met lage bedragen hebben geïnvesteerd zijn of blij met wat ze nu hebben of hebben hun Bitcoins allang verkocht voor een veel hoger bedrag. Wat is er nou precies zo bijzonder aan de Bitcoin?

Voordelen van Bitcoin en investeren in de cryptomunt

Op het oog lijkt Bitcoin voor jou misschien niet heel interessant. Zolang we met dit soort hoge bedragen te maken hebben, is de cryptomunt voor de meeste particulieren op het moment onbereikbaar. Toch zijn er veel voordelen te vinden aan investeren in Bitcoin. Het is niet voor niets het geval dat de waarde ervan nu zo hoog ligt!

  • Een van de grote voordelen van Bitcoin en andere cryptocurrency is de anonimiteit ervan. Je bewaart je Bitcoin in een digitale wallet, omdat dergelijk virtueel geld niet tastbaar is zoals bij ‘gewoon’ geld. Je kunt meerdere wallets hebben zonder je naam of adres ergens aan hebben gekoppeld. Bij een bankrekening kan zoiets absoluut niet.
  • Wat veel mensen daarnaast voordelig vinden aan de Bitcoin is het feit dat je er razendsnel transacties mee kunt doen. Je hebt bijvoorbeeld binnen no time geld overgemaakt naar de andere kant van de wereld.         
  • Transacties doen met of via Bitcoin zijn heel goedkoop en voordeliger dan geld overmaken via een gewone internationale bankrekening.
  • Bitcoin werkt op het blockchainnetwerk. Dit netwerk werkt weer op meerdere locaties verspreid over de hele wereld. Op die manier is de kans klein(er) dat het netwerk kan worden aangevallen door cybercriminelen. Betalen via Bitcoin is dus heel veilig.
  • Bij Bitcoin is geen centrale bank aanwezig, zoals bij gewone bankrekeningen wel het geval is. Het netwerk is dus gedecentraliseerd en wordt niet gecontroleerd, waardoor je met volledige privacy transacties kunt doen.

Moet ik investeren in Bitcoin in 2021?

Kort samengevat zijn er dus heel veel voordelen te vinden aan investeren in Bitcoin en aan de stijgende waarde van de cryptomunt: je kunt er op het moment veel geld mee verdienen. Toch is zo’n investering niet zomaar gemaakt. De waarde ligt hoog, wat betekent dat je een flink bedrag moet betalen voor één Bitcoin. Je moet dit geld over hebben of hebben liggen, wil je ergens Bitcoin kopen. De gemiddelde Nederlander heeft niet zomaar $ 40.000 klaar om zo’n investering te maken. Heb je dat wel en ben je op zoek naar een nieuw financieel avontuur? Dan kan het zeker interessant zijn om te investeren in Bitcoin.

Je moet hierbij wel onthouden dat de Bitcoin koers volatiel is en blijft. Uit eerdere ervaringen bleek dat er na een flinke stijging vrijwel altijd een grote daling in waarde kwam. Dat moment lijkt voor nu nog even niet in zicht volgens de experts, maar zelfs zij kunnen er altijd naast zitten. Mocht je dus een investering maken dan is het goed om te onthouden dat dit altijd met een risico gaat. De koers kan snel stijgen, maar ook net zo hard weer dalen. Dat is absoluut iets waar je rekening mee moet houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie