De buitenvelden van de handbal- en de korfbalclub op het B.B.-park. De clubs hoeven over de periode oktober-december slechts de helft van de normale huur te betalen.
De buitenvelden van de handbal- en de korfbalclub op het B.B.-park. De clubs hoeven over de periode oktober-december slechts de helft van de normale huur te betalen. Gemeente Leusden

Gemeente schiet sportclubs andermaal te hulp

26 februari 2021 om 11:00 Corona

LEUSDEN De gemeente schiet sportclubs andermaal te hulp. Buitensportverenigingen hoeven voor het gebruik van de accommodaties in de periode oktober tot en met december slechts de helft van de normale vergoeding te betalen. 

door Daan Bleuel

De maatregel, die de gemeente naar schatting bijna 24.000,= euro gaat kosten, heeft te maken met de coronacrisis. Daardoor hebben ook de buitensportvereniging noodgedwongen veel minder gebruik kunnen maken van de sportvelden dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest.

INKOMSTENDERVING De gemeente kwam eerder met hulpmaatregelen voor de binnensportverenigingen, door ze de huur van accommodaties geheel kwijt te schelden. Veel verenigingen geven aan in zwaar weer te zijn beland, omdat bijvoorbeeld ook de kantine-inkomsten weg vielen. Met de maatregel wil het college de clubs die met inkomstenderving te maken hebben, tegemoet komen. De gemeente wil daarmee voorkomen dat clubs grote financiële tekorten opbouwen. 

BEPERKT RISICO Voor de gemeente is het financiële risico beperkt. De corona-gerelateerde kosten kunnen in principe gedeclareerd worden bij de Rijksoverheid. Het is alleen op voorhand niet te voorspellen of er voldoende geld beschikbaar is in de rijksregeling om de gemeente voor 100% te compenseren. ,,Dat hangt af van de hoogte en het aantal aanvragen’’, aldus het college. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie