Afbeelding
OAR

Kunst Route Leusden-Woudenberg digitaal

8 maart 2021 om 07:30 Kunst

LEUSDEN De Digitale Kunst Route Leusden-Woudenberg vindt plaats van 1 tot en met 18 april 2021. Naast een Digitale Kunst Route zal er in deze periode ook een Kunst Kijk Route zijn. Er zijn dan kunstwerken te zien in 26 etalages verdeeld over Leusden, Woudenberg en Achterveld. De Digitale Kunst Route is ook na 18 april beschikbaar.

Op de website www.atelierroute.org kunnen geïnteresseerden de werken bekijken van alle 60 deelnemende kunstenaars, waaronder vijf jong talenten. Bij elkaar hebben zij tussen de vijf- en zeshonderd hedendaagse kunstwerken digitaal beschikbaar gemaakt. 

KUNST KIJK ROUTE In de periode van 1 tot en met 18 april wordt ook een ‘coronaproof’ Kunst Kijk Route gehouden. Belangstellenden kunnen dan op eigen gelegenheid een route maken langs 26 etalages in Leusden, Woudenberg en Achterveld waar kunstwerken zijn geplaatst van de deelnemende kunstenaars.

Een routekaart van de Kunst Kijk Route is vanaf 1 april te vinden op deze website en kan worden uitgeprint. Vanaf 1 april kan de routekaart ook worden afgehaald op een aantal uitgiftepunten. De afhaaladressen worden op 1 april bekend gemaakt op de site.

De route is ook te volgen via Google Maps, via de website en door middel van het scannen van een QR-code - die bij alle kunstwerken is geplaatst - met een telefoon.

Bezoek aan het atelier van een kunstenaar kan alleen op afspraak. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de optie op de kunstenaars-pagina ‘E-mail mij’.

De afbeelding op de poster is van Linda de Wit; ‘Het Valeikanaal’.
Het Valleikanaal verbindt Leusden en Woudenberg.
Linda: ,,Ik heb mijn hart verpand aan het Valleikanaal. Een prachtig stuk natuur vlakbij Leusden. Meerdere malen per week loop ik hier hard, zowel langs het kanaal als over de Liniedijk. De historische plek, de weidsheid, de bomen langs het kanaal, alles spreekt me aan. Het schilderen van mijn geliefde Valleikanaal heb ik gedaan met een ondergrond in magenta. Dit geeft het werk een prachtige ondertoon. Deze kleur doet het ook fantastisch met het okergeel van het riet en het groene van de liniedijk. De lucht bestaat uit verschillende zachte tinten, zoals je die soms kan aantreffen. Natuurlijk ontbreekt de bunker niet, met weerspiegeling van zowel bunker als magnifieke bomen in het water. Elke keer is het kanaal anders.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie