Afbeelding
Archief BDU Media

Ajax-scout Dick Goossens (66) overleden

1 maart 2021 om 17:20 Overig

LEUSDEN Ajax-scout Dick Goossens (66) is afgelopen donderdag, na een kort ziekbed, overleden in het Amersfoortse Meander-ziekenhuis. Goossens speurde namens de Amsterdamse topclub de regionale voetbalvelden af naar talent dat in de Ajax-school verder zou kunnen rijpen. 

door Daan Bleuel

Goossens deed dat voor een deel samen met plaatsgenoot Harm Greving die in november 2020 aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte overleed. Het tweetal ontdekte bijvoorbeeld Donny van de Beek, die destijds in Nijkerkerveen voetbalde. Van de Beek transfereerde onlangs -na een succesvolle periode in het eerste van Ajax- naar het Engelse Manchester United. 

ECHTE AJACIED Dick Goossens stond te boek als een echte Ajacied. In de periode 1967-1971 doorliep hij de jeugdafdeling van de Amsterdammers. ,,Hij voetbalde daar met jongens als Johnnie Rep’’, vertelt zijn dochter Tessa. Die generatie zou Ajax internationaal op de kaart zetten. 

Goossens verhuisde in 1982 naar Leusden, waar hij zich aansloot bij Roda’46. Daar voetbalde hij in het eerste zaterdagelftal, waarna hij als assistent van trainer Nico Romeijn met dat team uit de onderafdeling promoveerde naar de KNVB-bondsklassen. 

TEAMMANAGER De laatste jaren was Goossens onder meer wedstrijdanalist bij de amateurafdeling van Ajax en teammanager van het eerste zaterdagelftal van die club. ,,Voetbal was zijn lust en zijn leven’’, aldus dochter Tessa Goossens. 

Lees hier een uitgebreider in memoriam over Dick Goossens (premiumlink). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie