Veel belangstelling open dag NOM eurowoning
Veel belangstelling open dag NOM eurowoning IkWilWatt | hét energieloket van Leusden

Veel belangstelling open dag eerste gerenoveerde Leusdense Nul op de Meter (NOM) woning

14 mei 2018 om 11:40 lokaal Deel je nieuws

Ooit was de woning op de Finnmark in 1970 de eerst opgeleverde woning van de wijk en nu in 2018 is het de eerste officiële gerenoveerde NOM woning van Leusden. Op zaterdag 12 mei kwamen meer dan 100 bewoners van de wijk Rozendaal een kijkje nemen in de totaal gerenoveerde woning waarvan de elektriciteitsmeter over een jaar gezien op nul uitkomt.

Gestimuleerd door ‘Het Nieuwe Wonen’
Tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning kwam de informatie over ‘Het Nieuwe Wonen’ in de Eurowoningen in Leusden via het energieloket IkWilWatt op hun pad. Mede hierdoor hebben zij eind 2017 de Eurowoning aangekocht.  Ze wilden de aankoop van de Eurowoning in Leusden alleen doen, als zij de grondige verbouwing konden combineren met het volledig energiezuinig maken van hun nieuwe woning.

Samen met het energieloket IkWilWatt, 033Energie, Economic Board Utrecht (EBU) en Bloemendal Bouw werd er een NOM-plan ontwikkeld. De financiering werd mede mogelijk gemaakt door een energiebespaarlening via het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF).

Welke maatregelen en wat betekent NOM
De doorgevoerde maatregelen zijn: dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie aan de binnenzijde, nieuwe kozijnen, triple HR+++ glas, nieuwe voordeur, nieuwe garagedeur, mechanische ventilatie, lucht-warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Deze combinatie van maatregelen zorgen ervoor dat de netto elektriciteitsmeter aan het einde van een jaar weer op nul staat. De woning wekt, zowel voor het gebouw als voor de gebruikers, over het jaar heen evenveel energie op als er gebruikt wordt. Het moderne CO² gestuurde mechanische ventilatiesysteem zorgt er tevens voor dat de woning een zeer gezond binnenklimaat heeft.

Financiering
Door eerdere bijeenkomsten in de wijk over ‘Het Nieuwe Wonen’ werden heel veel bewoners enthousiast. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een financieringsvorm die het voor vrijwel iedereen mogelijk maakt om over te stappen op ‘Het Nieuwe Wonen’.

Nieuwsgierig?
In de komende maanden wordt er wederom een open dag georganiseerd voor Leusdenaren die een kijkje willen nemen in de NOM-eurowoning. Meer informatie over ‘Het Nieuw Wonen’ is ook te vinden op www.ikwilwatt.nl

Veel belangstelling open dag NOM eurowoning
Dakisolatie
Vloerisolatie
Gevelisolatie binnenzijde
Nieuwe kozijnen met HR+++ glas
Zonnepanelen met unit lucht-warmtepomp
Nieuwe geisoleerd garagedeur
Lucht-Warmtepomp met 200 liter boiler
Ventilatie systeem | Warmte Terug Win installatie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie