Video opname Muziekvereniging Lisiduna
Video opname Muziekvereniging Lisiduna Aniek van de Berkt

Lisiduna maakt videoverhaal over ontstaan van Leusden

7 maart 2021 om 17:44 Historie Deel je nieuws

Muziekvereniging Lisiduna uit Leusden brengt het verhaal van het ontstaan en de ontwikkeling van Leusden over de bühne. Afgelopen zaterdag zijn de 30 muzikanten allemaal individueel op video gezet op meer dan 15 verschillende markante plekken in Leusden en Achterveld. Al deze beelden vormen samen het verhaal van Leusden. Dirigent Cees Coenen zet de video in elkaar, met daaronder muziek die door de muzikanten zelf is ingespeeld. 

Het ontstaan van Leusden De video begint bij het torentje van Oud-Leusden, het oudste torentje van Nederland. Vanuit hier, waar ooit Villa Lisiduna zou hebben gestaan, is de ontwikkeling van Leusden begonnen. Ook andere historische gebouwen zijn vastgelegd op video, bijvoorbeeld de Bewaarschool aan de Ooievaarshorsterweg. Het tweede deel van de video gaat over markante plekken uit de Tweede Wereldoorlog, met beelden bij de Asschatterkeerkade en de kerk in Achterveld, waar het Akkoord van Achterveld werd getekend. In het derde en laatste deel van de video laat Lisiduna de expansiedrift van Leusden zien met beelden van verschillende wijken in Leusden. De video eindigt bij het nieuwste markante gebouw in Leusden: het pand van Afas.

Op de verschillende locaties zijn de muzikanten individueel en al musicerend gefilmd. Al deze beelden worden uiteindelijk achter elkaar gemonteerd zodat er één verhaal ontstaat. 

Muziek van Lisiduna De video wordt voorzien van muziek die is gespeeld door de muzikanten van Lisiduna. Het muziekstuk hebben de muzikanten thuis al ingespeeld zodat er geen achtergrond geluid is. Cees Coenen heeft hiervoor een script gemaakt, de video opnames gemaakt en hij zet de hele video in elkaar. 

Cees Coenen: ,,Het is een groot project want alle muziekvideo’s en alle beelden uit Leusden moeten onder elkaar worden gezet. Maar het is zo gaaf om te doen, want we laten allerlei mooie plekken zien én alle muzikanten hebben weer iets te doen. We moeten natuurlijk toch op zoek naar manieren om de muzikanten ‘bezig te houden’ en dit project geeft weer ontzettend veel nieuwe energie.” 

Teaser voor concert Dit jaar wilde Lisiduna eigenlijk een groot concert geven over het ontstaan en de ontwikkeling van Leusden. Aangezien dit niet door kon gaan, zochten de muzikanten een andere manier om aan de slag te gaan. De video is een warmmakertje voor het concert dat de vereniging geeft als het allemaal weer kan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie