Afbeelding
Rob Bouwman

Honderdjarige mevrouw Bouwman-Los volgt nog altijd de eredivisie

9 maart 2021 om 14:16 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft vrijdag 5 maart mevrouw Bouwman-Los namens het college telefonisch gefeliciteerd met haar 100ste verjaardag. Indien weer mogelijk en gewenst, komt de burgemeester alsnog op een later tijdstip persoonlijk op bezoek.

Op 5 maart 1921 is mevrouw Bouwman geboren in het Leusderkwartier in Amersfoort waar ze ook opgroeide. Op 55-jarige leeftijd verhuisde zij met haar echtgenoot naar een nieuwbouwhuis in Alandsbeek in Leusden. De zomers werden doorgebracht op Texel, waar zij een stacaravan hadden. Kinderen, maar vooral kleinkinderen kwamen daar regelmatig met veel plezier logeren. Sinterklaas, verjaardagen en trouwdagen werden altijd uitbundig gevierd.

EURODISNEY Toen ze vijftig jaar getrouwd waren ging de hele familie met de bus naar Eurodisney in Parijs. Mijnheer Bouwman had de regie in handen en mevrouw Bouwman lette op de financiën. Door gezondheidsproblemen verhuisden ze naar een aanleunwoning aan de Torenakkerweg, zij woont daar nog zelfstandig.

Sinds het overlijden van haar echtgenoot, kort na de verhuizing, organiseert zij jaarlijks rond haar verjaardag een bowlingtoernooi voor haar kinderen, haar acht kleinkinderen en later ook voor haar acht achterkleinkinderen. Door corona kan dat dit jaar niet doorgaan.

VOETBAL OP TV Mevrouw Bouwman volgt al het nieuws op de voet, spelt de krant uit en houdt erg van sport, vooral voetbal. Om de eredivisie te kunnen volgen, heeft zij een abonnement op ESPN. Lichamelijk laten de jaren hun sporen na, maar geestelijk gaat het gelukkig nog heel goed met haar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie