Impressie van de (achterzijde van de) woningen die gebouwd gaan worden op de kavel Larikslaan 3.
Impressie van de (achterzijde van de) woningen die gebouwd gaan worden op de kavel Larikslaan 3. Samen Thuis Vatsgoedontwikkeling

Raad stemt in met nieuwbouwplannen ‘Larikslaan 3’

19 maart 2021 om 11:12 Nieuwbouw

LEUSDEN De gemeenteraad heeft gisteren (donderdag 18 maart), zonder verdere beraadslagingen unaniem ingestemd met plannen om op de kavel van een voormalig bedrijfspand op bedrijventerrein De Princenhof woningen te bouwen. 

door Daan Bleuel

Het gaat om de kavel ‘Larikslaan 3’, waar het bestaande bedrijfspand wordt afgebroken om plaats te maken voor 17, niet al te dure, woningen. Het plan is inmiddels omgedoopt tot ‘Parkrand Leusden’. De naam verwijst naar het park Princenhof. Aan de rand daarvan worden de woningen gerealiseerd.

WONINGBOUW De ontwikkeling past in grotere plannen van de gemeente om het bedrijventerrein deels geschikt te maken voor wonen. Een aantal bedrijfspanden -ook aan de Larikslaan- werd al omgebouwd tot wooneenheden. Maar er liggen ook plannen om de bestaande bebouwing -vaak gedateerde kantoorgebouwen- te slopen om er nieuw te bouwen. Larikslaan 3 is de eerste in de rij. 

Het plan ‘Parkrand Leusden’, waarover deze krant eerder uitgebreid berichtte, kan van start nu de gemeenteraad het bestemmingsplan dat de ontwikkeling wettelijk mogelijk maakt, unaniem steunde . Volgens Herbert Bosch, van projectontwikkelaar Samen Thuis Vastgoedontwikkeling, is het streven erop gericht begin mei te starten met de verkoop. 

DRIE TON Het plan ‘Parkrand Leusden’ omvat de bouw van 17 woningen, met drie volle bouwlagen en vier (slaap)kamers. De tussenwoningen gaan zo’n drie ton kosten. Voor de kavels ‘Larikslaan 1, 4 en 6’ worden op dit moment ook plannen gemaakt. Om de omvorming van bedrijventerrein tot woonwijk te voltooien, is de gemeente bezig met een plan om het gebied opnieuw in te richten. Die aanpassingen worden deels bekostigd door de projectontwikkelaars die daarvoor een bijdrage storten in een speciaal fonds. 

Meer informatie over de nieuwe woningen op de kavel ‘Larikslaan 3’ is te vinden op de website: www.parkrandleusden.nl 

Zo is de aan de Larikslaan 3 situatie nu nog.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie