Afbeelding
Photo by Bench Accounting on Unsplash

Hoe houd je je werkplek zo werkbaar mogelijk?

19 maart 2021 om 12:39 Partnercontent

Het hebben van een fatsoenlijke werkplek is voor iedere medewerker in welke branche dan ook belangrijk. Of je nu op kantoor, in de bouw of thuis werkt. Een goede werkplek stimuleert je om te werken en maakt hierdoor het werken ook gemakkelijker. Het creëren van een werkplek is hierin één ding, maar het creëren van een goede werkplek is toch nog behoorlijk lastig! Daarom geven je in deze blog enkele tips om een zo goed mogelijke werkplek in te richten.

Frisse lucht

Frisse lucht is ontzettend belangrijk op iedere werkplek. De zuurstof die je inademd fungeert namelijk als brandstof voor de hersenen. Als je op je werkplek te weinig frisse lucht binnen krijgt zul je dan ook automatisch minder goed presteren. Je kunt de frisse lucht binnen krijgen door bijvoorbeeld regelmatig de buitenlucht op te zoeken of door de ruimte waarin je werkzaam bent te voorzien van frisse lucht. Dit tweede is over het algemeen de meest gangbare optie. Dit komt doordat het regelmatig opzoeken van de buitenlucht niet vaak de meest productieve optie is. Je kunt de ruimte voorzien van frisse lucht middels een airconditioning, een klimaatsysteem of door het raam open te zetten!

Werk stimulerende materialen

Met werk stimulerende materialen worden materialen bedoeld waar op of aan gewerkt wordt. Hoe beter deze materialen zijn, hoe gemakkelijker de werkzaamheden ook zullen zijn. Deze materialen verschillen enorm per werkplek. Zo zal een werkplek in een magazijn enorm gebaat zijn bij palletwagens, heftrucks en heftafels. Een werkplek op een kantoor is anderzijds weer enorm gebaat bij bureaustoelen, bureaus en goed werkende computers. 

Houd het schoon

Het schoonhouden van de werkplek is niet alleen belangrijk voor de algehele schoonheid van de werkplek, maar ook voor de werkbaarheid van de werkplek. Als je je werkplek schoon weet te houden, dan zal dit een geordende uitstraling geven. Deze geordende uitstraling zul je bewust of onbewust meenemen in de uit te voeren werkzaamheden. Als het bijvoorbeeld een enorme chaos is op je werkplek, dan zal je het werk bewust of onbewust ook chaotischer uitvoeren. Probeer daarom aan het eind van iedere werkdag je werkplek zo schoon mogelijk achter te laten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie