Burgemeesters Bouwmeester en Pim van Gellecum openen FORTY8 HOURS.
Burgemeesters Bouwmeester en Pim van Gellecum openen FORTY8 HOURS. Frits de Ruig

Livestream evenement Forty8hours legt Fort33 geen windeieren

22 maart 2021 om 14:10 Corona

LEUSDEN Wat begon als een proefballonnetje van de nieuwe voorzitter van het bestuur Roald Herbrink van Fort33 tijdens een livestream van Fort Happy, groeide binnen 4 weken uit tot een professioneel evenement. En zo kon afgelopen weekeinde de hele regio 48 uur lang live genieten van zelf aangevraagde muziek, interviews, weddenschappen, quizzen, optredens en alles waar Fort33 voor staat in Leusden.

Er is tijdens het evenement, dat FORTY8 HOURS werd gedoopt,  ook geld opgehaald om investeringen te kunnen doen in Fort33 Ook het voormalige jongerencentrum De IJsbreker zucht al een jaar onder de corona-crisis.  ,,Er komen al een jaar lang bijna geen inkomsten binnen door de Coronamaatregelen’’, verzucht Nick Karssenberg, één van de organisatoren van het ambitieuze project.

HARD NODIG Het grootste gedeelte van de apparatuur waarmee het 48 uur durende evenement mogelijk werd gemaakt is namelijk van vrijwilligers. ,,Als Fort in de toekomst wil blijven livestreamen en evenementen als FORTY8 HOURS opnieuw wil gaan organiseren, dan is de aanschaf van eigen materiaal hard nodig’’, aldus Karssenberg .

Gelukkig is er flink gestort en is er door ondernemers en particulieren om precies te zijn € 5.145,01 binnengehaald aan donaties. Het hele weekend zijn er bijna 2.000 kijkers geweest die hebben genoten van de livestream. FORTY8 HOURS ging vrijdag 19 maart van start om 14:00 uur doordat de vrijwilligers die het hele weekend aan het werk zouden gaan, werden opgesloten door maar liefst twee burgemeesters van Leusden. Zowel Gerolf Bouwmeester als de kersverse jeugdburgermeester Pim van Gellecum deden de deur op slot en wensten de medewerkers van Fort33 veel succes. 

BIJZONDERE MENSEN Burgemeester Bouwmeester zette meteen de toon door 500 euro te doneren namens de gemeente Leusden. De presentatoren Dio Brattinga en Sebastian Parie kregen een mooie verzameling bijzondere mensen en organisaties aan hun tafel die hun samenwerkingen met Fort en hun ervaringen met Corona konden delen met de kijkers van de livestream. 

Wethouder Patrick Kiel, de raadsleden Henk Lonink en Annet Belt, de bibliotheek, LeusdenFit, DownTown Leusden, Repair Café Leusden, Woning Stichting Leusden, het jongerenwerk van Lariks, Café De Dikke, In The Woods, Maxima’s, de HLVE, de buurtsportcoach, Bouwdorp, de Cultuurkoepel, Studio FCG, Mod’ani en vrijwilligers van Fort33 kwamen allemaal aan het woord tijdens FORTY8 HOURS. Daarnaast waren er live-optredens te zien. De Kooiker en BBQ-On hebben de vrijwilligers ondersteund door voor heerlijk eten te zorgen tijdens dit weekend.

Voor een sfeerimpressie van het evenement is hieronder een fotoreportage geplaatst

Burgemeesters Bouwmeester live in de uitzending
Burgemeesters Bouwmeester en Pim van Gellecum sluiten de vrijwilligers op in Fort33.
Optreden van Merel van Eldik
Interview met buurtsportcoach Roel Brinkman
De Leusden Quiz met vrijwilligers David, Roald (voorzitter Fort33), Sebas en Vincent.
Een mini Bouwdorp met de winnaars van Bouwkamp 2021
Het zit er op! Presentatoren Sebas en Dio vieren de eindstreep met champagne
Presentator Sebas moest kaal als de 5.000 euro gehaald zou worden
Na 48 uur worden de vrijwilligers weer vrijgelaten
Raadslid Annet Belt (SP) is te gast tijdens het evenement en wordt geïnterviewd voor de livestream.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie