Afbeelding
Huisartsen Eemland

Zesduizend consulten bij digitale huisartsenpost in eerste jaar

23 maart 2021 om 11:26 Zorg

LEUSDEN De digitale huisartsenpost en -praktijk Spreekuur.nl die een jaar geleden werd gelanceerd, kende - mede dankzij corona- een vliegende start. Meer dan zesduizend patiënten namen een digitaal consult af via Spreekuur.nl in de regio Eemland. Huisartsenpraktijk Lepelaar in Leusden neemt ook deel aan deze nieuwe vorm van dienstverlening. 

Bij 75 procent van deze online consulten zou normaal gesproken een doktersbezoek nodig geweest zijn. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Spreekuur.nl en Huisartsen Eemland dinsdag bekend maakten.  

Op 11 maart vorig jaar werd Spreekuur.nl, de eerste digitale huisartsenpost van Nederland, versneld uitgerold bij Huisartsenpost Eemland (Amersfoort, Leusden en Barneveld) vanwege de coronacrisis. Een tweede regio, Rijnmond, volgde een maand later en Drenthe startte in december 2020 met Spreekuur.nl. 

40 PROCENT CORONA In de piekperiode van de eerste corona-golf was 40 procent van de consulten gerelateerd aan COVID-19. Daarnaast maakten patiënten vooral gebruik van Spreekuur.nl voor huidklachten, wonden, klachten door vallen, stoten en kneuzingen. Slechts drie procent van de patiënten is rechtstreeks naar de spoedeisende hulp verwezen door de huisarts na een digitaal consult.

Gemiddeld moesten patiënten op de huisartsenpost 16 minuten wachten op een consult.  Jack Baaij, medisch manager en huisarts Huisartsen Eemland. ,,We zijn heel tevreden over de behaalde resultaten en de positieve reacties van patiënten. Het doel is: kortere wachttijd, efficiënte consulten en minder fysieke consulten omdat we patiënten reistijd besparen.”

Via Spreekuur.nl geeft huisartsenpost Amersfoort bij dringende klachten persoonlijk advies aan inwoners van de plaatsen Achterveld, Nijkerk, Amersfoort, Nijkerkerveen, Barneveld, Scherpenzeel, Bunschoten, Spakenburg, De Glind, Stroe, Eemdijk, Stoutenburg, Hoevelaken, Terschuur, Kootwijk, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Woudenberg, Leusden en Zwartebroek. Hier zijn enkele uitzonderingen op. Check hier met jouw postcode of jij gebruik kunt maken van Spreekuur.nl.

De huisartsen van huisartsenpost Amersfoort zijn online bereikbaar via Spreekuur.nl op de volgende dagen en tijdstippen: maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 21.30 uur. Zaterdag en zondag van 8.00 tot 21.30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie