Afbeelding
Fysiek winkelen

Van fysiek winkelen naar online winkelen in Leusden

26 maart 2021 om 08:10 Partnercontent

Sinds de pandemie is het van fysiek winkelen naar online winkelen gegaan. Ondernemers in Leusden transformeren zich van offline naar het online aanbieden van producten en diensten. Deze stap in de online richting gaat gepaard met vele ontwikkelingen richting een andere manier van ondernemen. Waar u voorheen reclame en bekendheid genereerde via de lokale courant of reclame aan de weg stapt u over naar het gigantische online kanaal. U dient uw marketingstrategie anders in te vullen. Bij online ondernemen komt u in contact met uw doelgroep in Leusden via linkbuilding waarbij SEO tools u de helpende hand bieden. Geef uw doelgroep een overzichtelijke webpagina van uw onderneming via breadcrumbs waardoor men precies weet waar men zich bevindt binnen uw online onderneming en navigeren door uw webpagina nog eenvoudiger wordt. Hieronder meer over deze online marketing aspecten. 

Online marketing tip 1 voor ondernemers in Leusden

Het doel van deze online marketing methode is om bekendheid te genereren voor uw online onderneming. Online bekendheid genereert u via de zoekmachine waar uw publiek zoekende is naar uw product of dienst. Wees de concurrente slimmer af door uw linkbuilding correct uit te voeren waarbij een zoekmachine als Google uw online platform hoger gaat waarderen. Met linkbuilding gaat u aan de slag met het verzamelen van relevante links vanaf andere webpagina’s die leiden naar uw website. Dit met als doel het verbeteren van uw positie in de zoekmachine op specifieke zoekwoorden. Hoe hoger uw positie in de zoekresultaten van een zoekmachine hoe meer bezoek uw website of shop zal krijgen. Een top 5 in de zoekresultaten levert u de beste resultaten op aangezien de meeste internetgebruikers niet verder kijkt dan de eerste pagina met zoekresultaten. 

Online marketing tip 2: Wordt vriendjes met een zoekmachine als Google! 

Een zoekmachine als Google ziet het liefst een natuurlijk linkprofiel. Dit is een profiel dat ten eerste uit links via verschillende kanalen bestaat en ten tweede een profiel is dat met de tijd opgebouwd wordt. U kunt een hoge positie in de zoekmachine realiseren door het inkopen van duizenden links in één keer. Helaas gaat dit niet werken. Als u links gaat verzamelen, ga dan gericht te werk. Heeft u een website over fietsen in Leusden, ga dan niet links ontvangen van een website van bijvoorbeeld een bioscoop. Probeer links te genereren die overeenkomen met uw producten of diensten. 

Moeite met het toepassen van de linkbuilding werkwijze? CliQi kan u hier als specialist bij helpen.

Online marketing tip 3: SEO tools die u gaan helpen als ondernemer in Leusden

Met vele SEO tools zoals keyword research tools, on-page SEO tools, breadcrumbs, linkbuilding tools, technische SEO tools, SEO ranking tools en local SEO tools kunt u uw online onderneming verbeteren. Enkele voorbeelden met toelichting waarom deze nuttig zijn voor u als ondernemer in Leusden;

-  Keyword research tool

Google Keyword Planner is een hulpprogramma van Google om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Gebruik deze tool om nieuwe zoekopdrachten te vinden.

-   Ahrefs

Ahrefs is een zoekwoord generator. Deze crawlt de top 100 zoekwoord opdrachten voor elk seed-trefwoord. Ahrefs toont onder andere maandelijkse zoekvolume voor ieder keyword, en geeft daarbij weer wat de moeilijkheidsgraad per keyword (KD) is. Krijg inzicht in de verschillen tussen het betaalde en niet betaalde (organische) dankzij overzichtelijke grafieken. Wilt u internationaal ondernemen? Ahrefs geeft ook inzicht in de zoekvolumes van uw zoekwoorden voor alle andere landen dan Nederland.

-   Google Trends

Deze tool geeft u inzicht in de populariteit van een onderwerp door de loop van de tijd in een mooie grafiek. Bent u op zoek naar een populair onderwerp en wilt u hierop inspelen met actuele content? Ga dan hiermee aan de slag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie