Het huidige directieteam.
Het huidige directieteam. PR

Softwarebedrijf AFAS bestaat 25 jaar

1 april 2021 om 07:29 Zakelijk

LEUSDEN Softwarebedrijf AFAS uit Leusden bestaat vijfentwintig jaar. Het familiebedrijf, opgericht in 1996, wil zijn impact op het bedrijfsleven ook de komende 25 jaar verder toe laten nemen. 

Het feit dat AFAS naar eigen zeggen ‘zo weerbaar is en er financieel kerngezond voor staat’, is voor een groot deel te danken aan dat het een oer-Hollands familiebedrijf is. Dat familiaire karakter is volgens CEO Bas van der Veldt in de afgelopen vijfentwintig jaar overgeslagen op de medewerkers: ,,We kiezen er bewust voor om steeds te blijven investeren in hun welzijn en plezier. We geloven er namelijk heilig in dat blije medewerkers zorgen voor blije klanten.”

Ook CFO Arnold Mars noemt diezelfde kracht binnen het bedrijf: ,,Door onze platte organisatiestructuur hebben we ook geen aandeelhouders die alleen maar oog hebben voor winstmaximalisatie. Hierdoor kunnen we ons echt focussen op wat goed is voor onze klanten, medewerkers, de maatschappij en de organisatie op de lange termijn”, vertelt Arnold Mars. ,,Veel andere bedrijven hebben die luxe niet.” 

WORSTELING Volgens oprichter Piet Mars was het in het begin niet makkelijk om zich met die boodschap te laten gelden. ,,Het was knokken. Ondernemen is een gevecht, een continu gevecht – dat moet je je wel heel goed realiseren. We hebben natuurlijk een fantastische periode gehad in de afgelopen 25 jaar, maar het gemak waarmee dingen nu gebeuren, staat in schril met de worstelingen van de beginfase.”

Een kwart eeuw later werken er dus meer dan vijfhonderd mensen bij AFAS en helpt het softwarebedrijf ruim 12.000 bedrijven en organisaties in Nederland, België en de Caribbean. 

TWEE FAMILIES Vanaf de oprichting in 1996 ligt de organisatie volledig in handen van twee families; Mars en Van der Veldt. Op 1 januari 2009 is de dagelijkse leiding van AFAS Software overgedragen door Ton van der Veldt en Piet Mars aan hun zoons Bas van der Veldt (CEO) en Arnold Mars (CFO). 

,,In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireer beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden: kwaliteit en werkplezier.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De nieuwbouw van het AFAS Experience Center in Leusden.
Bas van der Veldt  en Arnold Mars.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie