Jeffrey en Tom zijn blij met het succes van de activiteiten.
Jeffrey en Tom zijn blij met het succes van de activiteiten. Arnoud J Spaaij

Lasergames LeusdenFit succesvol: ‘Daarom hebben we zelf maar guns gekocht’

2 april 2021 om 07:13 Evenementen

ACHTERVELD/LEUSDEN Games worden vooral op de computer of online gespeeld. Maar blijkbaar is de ultieme game-ervaring toch nog altijd in ‘real life’. De lasergames die de buurtsportcoaches organiseren zijn binnen de kortste keren volgeboekt.

Arnoud J Spaaij

LeusdenFit is een samenwerkingsverband vanuit de gemeente waar buurtsportcoaches de verbinders zijn tussen de inwoners, huisartsen, fysiotherapeuten, wijk- en sportverenigingen en wat er nog meer nodig is om mensen in beweging te krijgen. Vanuit LeusdenFIt worden er door de buurtsportcoaches allerlei activiteiten georganiseerd voor de jeugd. „Aankomende vrijdag voor jongeren tussen de dertien en achttien jaar. Dit omdat we doorkregen dat het lasergamen niet alleen bij de kinderen tot dertien gewild is, want ook voor vrijdag zitten de groepen al bijna vol”, vertelt Tom Röben.

STRUINTUIN Vrijdag verzorgt Röben in Achterveld en Leusden twee lasergamesessies. „Na het succes van vorige maand hebben we met een bijdrage van gemeente Leusden zelf laserguns gekocht. Anders moeten we ze huren en omdat het zó succesvol is, bleek dit een goed oplossing. We starten vrijdag in Achterveld bij SVA. Daarna gaan we voor een nieuwe groep naar Leusden. Daar kunnen we in de struintuin van de Groene Belevenis terecht.”

,,De spelers hebben allemaal een aantal levens en als ze geraakt worden door een andere speler, telt hun gun af tot alle levens op zijn. Dan moet je je weer melden bij de spelleider”, vat Röben kort samen. De beleving zit ‘m waarschijnlijk minder in de spelregels dan in het avontuur van het spel. „Ja, het is echt heel populair”, weet Röben, ,,Maar we hebben ook andere activiteiten die heel goed aanslaan.”

STORMBAAN De stormbaan op het terrein van The Red Caps is daarom zelfs langer blijven liggen. Daar ligt nog tot halverwege deze week een outdoor stormbaanparcours van meer dan 125 meter lang, gevuld met spectaculaire luchtkussenspellen op het honkbalveld. Buurtsportcoach Jeffrey van de Bunt: „Deze dagen zijn ‘s morgens eerst schoolklassen en daarna ook individuele deelnemers welkom. Na aanmelding kan je met een code dan het terrein op.”

OOK BOVEN ACHTTIEN De activiteiten worden de komende tijd ook uitgebreid naar de groep jongeren boven de 18 jaar. Röben: „Op een terrein zoals dat van The Red Caps hebben we ruimte voldoen om goed anderhalve meter afstand te houden. We hebben daarvoor ook extra overlegd met de gemeente. Daarom gaan we ons ook richten op de groep tussen de achttien en de zesentwintig.”

STATIEGELDFLES De activiteiten die worden georganiseerd zijn gratis toegankelijk. „We vragen wel aan deelnemers of ze een lege statiegeldfles willen meebrengen. Die zamelen we in en de opbrengst gaat naar Leusdense sportverenigingen.” Meer informatie voor toekomstige evenementen zijn te vinden op de website www.leusdenfit.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie