Saskia Bouman creëert rust in haar praktijk in Leusden.
Saskia Bouman creëert rust in haar praktijk in Leusden. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Ontspanningsmassages voor vrouwen die willen ontsnappen aan dagelijkse drukte

8 april 2021 om 15:15 Zakelijk

LEUSDEN Ze groeide op in Leusden en keert er na vijfendertig jaar weer terug. Het is een terugkeer die heel erg vertrouwd voelt voor Saskia Bouman. Niet in de laatste plaats omdat ze met haar terugkeer ook haar ontspanningsmassagepraktijk meebrengt.

Arnoud J Spaaij

Middenin de wijk Groenhouten is Saskia Bouman neergestreken. „Ik ging als zestienjarige weg uit Leusden-Zuid en woonde al die tijd in het westen van het land. Door mijn huidige partner kwam ik weer naar Leusden. Als tiener begon ik als kapster. Het verzorgende heeft altijd in me gezeten.”

LOWLANDS De massagepraktijk kwam niet zomaar uit de lucht vallen. „Nee, ik merkte dat je als vrouw in sommige periodes jezelf erg voorbij kan lopen en jezelf kan vergeten. Zo’n periode kan zijn als je zorgt voor je gezin in combinatie met een drukke baan. Daar dacht ik over na en daarom ben ik diverse massage-opleidingen gaan volgen. Ik wil graag die ontspanning geven. Vrouwen verdienen dat.” De praktijk met de Japanse naam Seiyou is dus echt gericht op vrouwen die willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. „Af en toe masseer ik wel eens op een evenement zoals de Leiden marathon of een yogafestival. En als het doorgaat, ga ik dit jaar ook naar Lowlands om daar artiesten onstpanningsmassage te geven.”

Sas, ik wil weer op je tafel liggen; dat merk ik regelmatig. Dat ontbreken van huidcontact is voor velen een gemis

In Leusden keert Saskia terug in een periode waarin het als contactberoep lastig is. „Dat klopt en dat maakt het alleen maar fijner wat ik kan doen. Zeker ook voor vrouwen die gewenst of ongewenst alleenstaand zijn. Pas liep ik door de wijk en toen riep iemand ‘Sas ik wil weer op je tafel liggen’, en dat merk ik regelmatig. Dat ontbreken van huidcontact is voor velen een gemis.”

VERTROUWEN De praktijkruimte is warm ingericht. „Seiyou betekent ontspannen, verpozen en rust. Dat creëer ik als je binnenkomt. Met fijne rustgevende muziek, wierook en kaarsjes. Natuurlijk moet je jezelf overgegeven. Het is zeker ook een stuk vertrouwen. De basis van een goede ontspanningsmassage is warme olie. Ik masseer met stevige en langzame strijkingen. Een behandeling begint bij dertig minuten met benen, rug, schouders en nek. Dat kan uitgebreider naar drie kwartier of langer.”

Ontspanning is ook echt ontspannen bij Seiyou. „Ik probeer rust te geven. Praten doe ik meestal voor of na de behandeling. Pas merkte ik dat iemand een stille traan liet. Ik ben er later over begonnen. Het was de emotie die los kwam omdat deze vrouw door de corona drie maanden niet was aangeraakt.”

Iedereen kan natuurlijk genieten van een stukje ontspanning. Er zijn veel vrouwen die op regelmatige basis terugkomen bij Saskia. „Soms merk ik wel eens dat een vriendinnengroep onderling cadeaubonnen geeft. Ze hebben dan zelf een fijne ervaringen en vinden het leuk om het als cadeautje te geven. Maar in het algemeen zoekt iemand zelf naar een stuk ontspanning.”

Saskia’s terugkeer naar haar roots geeft haar veel rust. Rust die ze graag deelt via haar praktijk Seiyou.

Seiyou Ontspanningsmassage
Vlasland 34, Leusden
Tel. 06-24290454

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie