Sommige delen zijn al eerder opgeknapt.
Sommige delen zijn al eerder opgeknapt. Arnoud J Spaaij

Klettersteeg een maand dicht: ‘Diverse werkzaamheden gecombineerd’

7 april 2021 om 07:25 Verkeer en vervoer

ACHTERVELD De Klettersteeg wordt voor onderhoud en aanpassingswerkzaamheden een maand afgesloten voor doorgaand verkeer. Aanwonenden kunnen op een aantal momenten ook geen gebruikmaken van de weg.

Arnoud J Spaaij

De onderhoudswerkzaamheden zijn al langer onderwerp van gesprek. De Klettersteeg is deels grondgebied van de gemeente Barneveld en deels van de gemeente Leusden. Bij de renovatie van de Hessenweg kwam het werk aan de Klettersteeg ook aan de orde, omdat de gemeente Leusden een deel van de Klettersteeg direct meenam met het andere werk.

Maar de gemeente Barneveld heeft ervoor gekozen de werkzaamheden toen niet te doen. Inmiddels zijn delen van de Klettersteeg erg slecht en is onderhoud echt noodzakelijk. Gemeente Barneveld gaat van 6 april tot en met 7 mei de Klettersteeg afsluiten en bovendien wordt de weg voor aanwonenden eenrichtingsverkeer in die periode. Op een aantal momenten is vanwege het werk helemaal geen doorgang mogelijk.

NIET BLIJ Naast een nieuwe asfaltverharding wordt er ook bermbeton aangebracht. Deze extra verharding langs de wegranden moet voorkomen dat de asfaltranden stuk gereden worden. De bermbetonranden krijgen geen ribbels zoals bijvoorbeeld wel op de Postweg het geval is. Deze betonranden veroorzaken naar verwachting dan ook minder lawaai als er verkeer overheen rijdt.

Niet iedereen is blij met het bermbeton. Een aantal aanwonenden vreest dat het verkeer aanzienlijk harder zal gaan rijden als de weg door de betonranden een stuk breder wordt.

De omleiding gaat door Achterveld over de Hessenweg, Ruurd Visserstraat, Jan van Arkelweg en geldt voor alle gemotoriseerd verkeer.

KRUISING MET JAN VAN ARKELWEG Kort nadat de Klettersteeg gereed is, staat bij gemeente Leusden ook de aanpassing van de kruising Jan van Arkelweg met Emelaarseweg en Klettersteeg op de planning. Dit zou moeten plaatsvinden in week 22. Het aanvankelijke plan daar een verhoogde kruising van te maken is aangepast. De situatie wordt nu aangepast naar een schijnplateau.

INTENSIEF GEBRUIK De Klettersteeg is voor het gangbare verkeer geen doorgaande weg, maar wordt wel veelvuldig gebruikt door verkeer dat de dorpskern van Achterveld wil mijden. Met name vrachtverkeer en landbouwverkeer doet dit. Ook voor de Tour de Junior is de Klettersteeg een belangrijke weg tijdens een aantal dagen van het sportevenement. De Klettersteeg is zowel opgenomen in het parcours van een aantal wedstrijden als deel van de omleidingsroute tijdens de sportweek. Maar zoals het er nu naar uitziet zijn alle werkzaamheden ruim voor de Tour de Junior van 2021 gereed.

Communicatie over werkzaamheden die deze maand plaatsvinden aan de Klettersteeg wordt aan bewoners schriftelijke maar ook via een app gedaan. En natuurlijk is bewegwijzering ingezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie