Afbeelding
Martijn Koops

Gouden Zorgkaart en Topmaaltijden vieren samenwerking met speciale kennismakingsbox

12 april 2021 om 20:20 Zakelijk

LEUSDEN De Gouden Zorgkaart heeft een samenwerkingspartner gevonden in TopMaaltijdenShop, een maaltijdverzorger met vaste bezorgers. Dit is symbolisch bekrachtigd door de overhandiging van een maaltijdenbox. Om dit moment te vieren, kan via goudensenioren.nl (hulp thuis) een speciale kennismakingsbox met heerlijke maaltijden besteld worden.

Voor veel verwijzers, laat staan mantelzorgers, is het moeizaam om informatie over het lokale zorg- en welzijnsaanbod te vinden en bij te houden. Daarom startte de Leusdense Vera Verburgt eind 2019 de website goudensenioren.nl waarbij men zonder verwijsbriefje alles op afstand kan regelen in de gemeente van het familielid of de cliënt.

,,De overheid stimuleert eigen regie, dat betekent dat mensen zelf moeten regelen zo lang mogelijk in het eigen huis te blijven wonen”, zegt Verburgt. ,,Bijvoorbeeld door af en toe maaltijden te laten bezorgen, een klusje uit te besteden, op zaterdag met een automaatje naar walking football van het Nationaal Ouderenfonds en dinsdagavond naar het theater met ‘Vier het leven’ te gaan. En wordt het allemaal te veel om zelf te regelen, dan is er op goudensenioren.nl ook lokaal advies van een casemanager, wijkverpleegkundige of ouderenadviseur. Zij helpen mensen met langer fijn thuis wonen in de eigen gemeente.”

,,De Gouden Zorgkaart, ook wel goudensenioren.nl genoemd, is helder en overzichtelijk. Het toont alleen lokale organisaties, bedrijven en particuliere initiatieven. Dankzij onze samenwerkingspartners is goudensenioren.nl gratis beschikbaar voor zorgprofessionals, senioren en mantelzorgers.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie