Afbeelding
AtelierRoute Leusden-Woudenberg

Digitale KunstKijkRoute ontvangt meer dan duizend bezoekers

19 april 2021 om 10:51 Kunst

LEUSDEN Het bestuur van de AtelierRoute Leusden-Woudenberg zette donderdag 1 april digitaal het hek open voor de KunstKijkRoute met als thema ‘Ode aan het Nederlandse landschap’.

Tijdens de regen en sneeuwbuien, maar ook op andere momenten werd de digitale AtelierRoute druk bezocht. Met een topdrukte op tweede Paasdag van 112 bezoekers. In de periode van 1 tot 18 april hebben 1150 bezoekers de Digitale AtelierRoute bezocht. De routekaart van de KunstKijkRoute is 425 bekeken op de website.

Ondanks de coronabeperking en af en toe een bui regen of sneeuw, stapten ook veel kunstliefhebbers op de fiets en reden met de (digitale) routekaart in de hand langs de zesentwintig etalages in Leusden, Woudenberg en Achterveld om zich te verwonderen over de hedendaagse kunst van ruim zestig kunstenaars uit de regio.

Onderweg waren in Leusden tevens op het AFAS LED-scherm en de verkeerskasten rondom het AFAS gebouw kunstwerken te bewonderen. Vanaf 1 mei geeft de AtelierRoute het stokje voor kunst op het AFAS led-scherm door aan kunstenaars van ArtiPlu, De Vrije Kwasten, ELTA en beeldhouwers Achterveld. ,,Met dank aan AFAS die kunstenaars op deze wel hele speciale manier een kans tot exposeren geeft.”

De digitale AtelierRoute blijft beschikbaar tot het einde van dit jaar. Bezoek aan een kunstenaar blijft ook, op afspraak, mogelijk. Het bestuur hoopt in 2022 weer een traditionele Open AtelierRoute te kunnen organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie