Het lint van Dame Bl'Ans werd doorgeknipt door de vriendinnen van Ans Vos.
Het lint van Dame Bl'Ans werd doorgeknipt door de vriendinnen van Ans Vos. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Rijen voor ijssalon Dame Bl’Ans

22 april 2021 om 14:18 Zakelijk

ACHTERVELD Een ijssalon van Ans Vos is voor haar een lang gekoesterde wens. Enkele weken opende ze dan ook Dame Bl’Ans. En ook al mag je nog niet op het terrasje zitten, een ijsje halen kan gelukkig wel.

Arnoud J Spaaij

Inmiddels staat er regelmatig een rij op het hoekje tegenover de dorpskerk. Niet dagelijks, maar wel vaak. „Nee niet dagelijks: ik ben open op donderdag tot en met zondag van twee tot acht uur ’s avonds. En dat in het zomerseizoen van Pasen tot ongeveer september,” zegt Ans terwijl ze aanschuift achter de ijsvitrine. Die is gevuld met dertien smaken schepijs van een bekende ijsmaker.

ZELF MAKEN „Ja, ik heb er een poosje gedacht het zelf te bereiden. Dan heb je natuurlijk machines nodig en de nodige kennis. Ik wilde starten met een cursus, maar door de corona ging dat niet door. Zo kwam ik terecht bij Fyn Ys. Die maken het ijs ook zelf met verse ingrediënten. Ik heb een aantal keren met ze gesproken en handige tips van ze gehad. Ik haal het ijs zelf op bij ze op De Biezenkamp. En ik heb zo zelf in mijn eigen vriezer ook voorraad. Maar mocht het echt hard gaan op een mooie warme dag, dan kan ik dus altijd snel weer aanvullen. Het is immers dichtbij.”

POSTKANTOOR Het idee voor een ijssalon zat al een poosje in haar hoofd. Vos wilde graag een winkel voor zichzelf en keek al langer uit naar de kans, het goede moment en het juiste plekje. „In dit gebouw zat ooit het postkantoor van Achterveld. Midden in het dorp. Het is echt een heel mooie en gezellige plek.”

Door de vernieuwde Hessenweg en het daarop aangesloten C.M. de Vorplein werd het voormalige postkantoor nog meer betrokken bij de dorpskern terwijl het natuurlijk altijd al centraal in het dorp stond. „Het pand kwam leeg en ik dacht dat is de juiste plek. Ik heb een paar keer gebeld met de makelaar. Ik wilde er erg graag zitten want het is een prachtige plek voor een ijssalon. Ja, ijsverkopen wilde ik gewoon erg graag. Wat is er nou leuker dan mensen een plezier doen met een lekker ijsje?”

VRIENDINNEN De naam van de ijssalon werd bedacht door twee vriendinnen van Ans. „Daarom vond ik het ook heel leuk dat ze de ijssalon wilden openen. Passender kon dat niet.” De zaterdag voor Pasen mochten Jacqueline en Ingrid het lintje doorknippen. „Door de corona kon ik niet heel groots uitpakken en gelukkig zat het weer goed mee.” De belangstellenden konden alles door die omstandigheden juist heel goed volgen en gelijk vanaf het moment van opening was de belangstelling voor schepijs van Dame Bl’Ans groot. Even op een wandeling door het dorp een ijsje halen is nu een gezellig uitje.

Menig fietser die Achterveld de komende zomer aandoet zal blij verrast zijn met het aanblik van de nieuwe ijssalon in het centrum van Achterveld.

IJssalon Dame Bl’Ans
Hessenweg 206B
3791PN Achterveld
Facebook

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie