Het voormalig agrarisch bedrijf aan de Langesteeg maakt plaats voor drie nieuwe woningen.
Het voormalig agrarisch bedrijf aan de Langesteeg maakt plaats voor drie nieuwe woningen. Daan Bleuel

Nieuwe woningen aan de Langesteeg; Raad heeft laatste woord

21 april 2021 om 16:23 Nieuwbouw

LEUSDEN Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met een functiewijziging voor een agrarisch perceel aan de Langesteeg. Door de bestemming te wijzigen in ‘wonen’ moet juridisch het pad definitief geëffend worden voor de bouw van drie woningen.

door Daan Bleuel

De goedkeuring van de gemeenteraad is het slotstuk van een procedure om het perceel een andere bestemming te geven. Het boerenbedrijf dat er gevestigd was, is al jaren niet meer actief.  Het is de bedoeling om de bedrijfsgebouwen te slopen. De nieuwe eigenaar wil op de vrijgekomen grond drie nieuwe woningen bouwen. 

INRICHTINGSVOORSTEL Het college verklaarde zich eerder al akkoord met de plannen voor het gebied. Burgemeester en wethouders zeggen tevreden te zijn over het inrichtingsvoorstel: ,,Er is goed gekeken naar het omliggende landschap’’, stelt het college vast.

Op het gewijzigde bestemmingsplan, dat officieel ter inzage heeft gelegen, kwamen geen fundamentele bezwaren binnen. Het is nu aan de raadsleden om er een klap op te geven. Het is niet te verwachten dat de gemeenteraad met grote bezwaren zal komen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie