Oprit van zorgmanege 'Horsewise'. Op het terrein moet een bedrijfswoning komen.
Oprit van zorgmanege 'Horsewise'. Op het terrein moet een bedrijfswoning komen. Daan Bleuel

Manege Horsewise mag bedrijfswoning bouwen

22 april 2021 om 16:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Als de gemeenteraad ermee instemt krijgt manege ‘Horsewise’ aan de Waterlooweg toestemming om op het terrein een bedrijfswoning te bouwen. Er is geen reden om aan te nemen dat de raad nog met grote bedenkingen komt. 

door Daan Bleuel

Immers, de gemeenteraad ging in juli vorig jaar al akkoord met de plannen, op voorwaarde dat er geen bezwaren tegen de plannen zouden worden ingediend. Er was er uiteindelijk één, maar die was voor het college geen aanleiding een ‘verklaring van geen bedenkingen’ tegen te houden. 

VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Het college stelt de gemeenteraad daarom voor die ‘verklaring van geen bedenkingen’ definitief te maken en daarmee de weg vrij te maken voor de bouw van een bedrijfswoning. Manege Horsewise exploiteert aan de Waterlooweg een kleinschalige zorgmanege voor mensen met sociaal-emotionele- en leerproblemen. Vanwege de aanwezigheid van paarden is er behoefte aan een bedrijfswoning zodat 24 uur per dag, 7 dagen in de week toezicht kan worden gehouden. 

Op 2 juli 2020 verklaarde de gemeenteraad zich al akkoord met de plannen, onder de voorwaarde dat er geen zienswijzen (bezwaren) zouden zijn ingediend. Hoewel er technisch gezien wel een brief ligt die als zodanig kan worden beschouwd, vindt het college de inhoud ervan niet zwaarwegend genoeg om de ‘verklaring van geen bedenkingen’ in te trekken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie