Wethouder Patrick Kiel
Wethouder Patrick Kiel Frits de Ruig

Activiteiten voor jonge mantelzorgers: ‘een zonnig succes’

26 april 2021 om 11:18 Activiteiten

LEUSDEN Bij Fort33 was er vrijdag 23 april ‘FF tijd voor iets leuks’ voor jonge mantelzorgers uit Leusden. Door een bijdrage van Jeugd Aan Zet konden twee leeftijdsgroepen meedoen met de workshops theater, dans en BMX. De activiteit werd georganiseerd door Lariks in samenwerking met Scholen In De Kunst, PunkyChulo en Fort33. 

Wethouder Patrick Kiel kwam tijdens de activiteit langs om te kijken hoe de jeugd even hun zinnen kon verzetten. De wethouder zag de jeugd deelnemen aan de theaterworkshop Spel & Plezier van Aimy Weber, de dansworkshop HIPHOP van Jerry Altenstad en de BMX workshop Tricks & Tips van Bas Kwaaitaal. De activiteiten werden corona-proof georganiseerd.

JONGE MANTELZORGERS Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die zich regelmatig zorgen maken, soms zorg moeten missen en/of extra belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus, met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen. Zeker één op de tien kinderen maakt dit mee. 

In de gemeente Leusden is er voor deze kinderen ‘FF tijd voor iets leuks’. Dit bestaat uit een compliment in de vorm van een waardebon en er worden door Lariks regelmatig activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Corinne Mooren is de mantelzorgconsulent van Lariks. Zij was er vrijdag bij en is ook het aanspreekpunt voor volwassen en jonge mantelzorgers uit de gemeente Leusden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie