Afbeelding
Archief

Gratis advies over zonnepanelen voor ondernemers

26 april 2021 om 12:15 Natuur en milieu

LEUSDEN Zonnepanelen op bedrijfsdaken is een belangrijke pijler in de ambitie om Leusden energie neutraal te maken. Tot nu toe plaatsten ondernemers in Leusden al zo’n 20.000 zonnepanelen op bedrijfsdaken. In 2040 moeten dat er 65.000 worden. Om het ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken, biedt de gemeente kosteloos advies aan over de mogelijkheden van zonne-energie.

Het afgelopen jaar is het aantal zonnepanelen bij ondernemers in Leusden flink gestegen. Wethouder Erik van Beurden: ,,We zien echter ook dat een groot deel van de bedrijfsdaken nog onbenut is. Dat willen we graag veranderen. Om ondernemers te helpen, bieden we gratis onafhankelijk advies en begeleiding aan door energieadviseur Jeroen Bosma uit Leusden. In september kunnen bedrijven weer een SDE+ subsidie aanvragen en het zou mooi zijn wanneer zoveel mogelijk ondernemers deze kans aangrijpen.”

BEDRIJVENKRING LEUSDEN Voorzitter Tim de Bondt van Bedrijvenkring Leusden juicht de ondersteuning vanuit de gemeente toe. Uit gesprekken met ondernemers is bekend dat de realisatie van een dak met zonnepanelen de nodige uitdagingen kent. ,,Bijvoorbeeld de draagkracht van de dakconstructie, verzekeringskwesties of het maken van een businesscase. Voor de meeste ondernemers is het best ingewikkelde materie. Des te positiever dat zij gratis onafhankelijk advies kunnen krijgen en ontzorgd worden. Iedere Leusdense ondernemer moet kunnen profiteren van zonne-energie”, aldus Tim de Bondt. 

CAMPAGNE Bedrijvenkring Leusden is de campagne ‘Maak werk van zon’ gestart. In de campagne richten Leusdense ondernemers zich tot hun collega-ondernemers over hun ervaringen met zonnepanelen. Om het bedrijfsleven op de mogelijkheid van het gratis advies en begeleiding te attenderen, stuurt de gemeente aan circa 350 bedrijven een brief. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Jeroen Bosma: 06 13 05 69 08, info@savepartner.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie