Vera Verburgt zal Henk van de Wolde gaan opvolgen.
Vera Verburgt zal Henk van de Wolde gaan opvolgen. Voedselbank Leusden

Bestuurswisseling bij Voedselbank Leusden

28 april 2021 om 14:45 Maatschappelijk

LEUSDEN Na bijna 10 jaar zal Henk van de Wolde zijn functie als voorzitter van het bestuur van Voedselbank Leusden neerleggen. Vera Verburgt volgt hem op. Dat meldt de stichting woensdag in een persbericht.

,,Met veel plezier heb ik mij ingezet voor deze fantastische organisatie die in al die jaren is uitgegroeid van een geweldig initiatief van een aantal particulieren tot de stichting zoals die er nu staat”, aldus Van de Wolde. ,,En nu is dan de tijd aangebroken om te gaan genieten van wat extra vrije tijd, zonder daarbij rekening te hoeven houden met de drukke agenda van de Voedselbank. Dit besluit heb ik wel met een beetje pijn in het hart genomen.”

AFSCHEID Van de Wolde blijft voorlopig nog wel als adviseur betrokken bij de organisatie. Zodra de omstandigheden het weer toelaten, zal de Voedselbank op gepaste wijze afscheid van hem nemen.

Vera Verburgt neemt Van de Woldes plek in bij het bestuur. Zij is als vrijwilliger jarenlang betrokken geweest bij de matchbeurs - zo’n tien jaar als ‘hoekman’ en de laatste jaren als lid van de stuurgroep. Daarnaast is Verburgt sinds 2010 lid van Rotary Leusden en ze heeft net haar periode als voorzitter afgesloten. Naast het vrijwilligerswerk dat ze doet, runt zij ook nog een ict-bedrijf in de zorg (Active Info) en is ze directeur van De Gouden Zorgkaart. Ze woont, met man en kinderen, sinds 2001 in Leusden.  

VERSTERKEN Verburgt ontmoette Van de Wolde afgelopen zomer vanwege een eierenactie die door de Rotary werd georganiseerd ten behoeve van de Voedselbank. Zo ontstond het idee om na het voorzitterschap van de Rotary de Voedselbank te versterken. De twee trekken al een aantal maanden met elkaar op, zodat Verburgt de bestuurlijke organisatie kon leren kennen.

,,Door mijn ervaring bij de Rotary en mijn betaalde werk, ben ik gewend om op een meewerkende manier leiding te geven. Ik vind het belangrijk dat mensen zich fijn voelen in hun dagelijkse bezigheden en ik geloof, zowel zakelijk als in vrijwilligersorganisaties, dat de onderneming vleugels krijgt als de medewerkers en vrijwilligers gelukkig zijn”, aldus Verburgt. ,,In andere woorden, het succes van een stichting hangt af van de inzet van zijn grootste kapitaal: de mens.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie