Afbeelding
Steigerhouten hoogslaper

Slapen is een feestje in een hoogslaper van steigerhout

30 april 2021 om 09:03 Partnercontent

In een hoogslaper is het voor kinderen heerlijk dromen. Het mooie van zo’n hoogslaper is dat je er veel kanten mee op kunt. Dat is fijn wanneer je een kleine kamer hebt waar je alle ruimte goed wilt benutten. Houd je kind van knutselen? Kies een hoogslaper met een bureau onderaan. Heeft hij of zij juist vaak vriendjes over de vloer die willen blijven slapen? Dan biedt een hoogslaper ruimte aan een tweede matras onderin. Het kan ook een mooie plek bieden om speelgoed of extra beddengoed in op te slaan, of simpelweg om lekker te spelen. Kortom, met een steigerhouten hoogslaper kun je alle kanten op.

Steigerhout

Hoogslapers worden vaak van steigerhout gemaakt. Dat komt omdat de houtsoort een prachtig robuust uiterlijk heeft wat in elke kinderkamer mooi staat. Ook is steigerhout veelzijdig, waardoor je steigerhouten bedden in alle soorten en maten hebt. Steigerhout is een recycleproduct, wat het duurzaam maakt. De houten planken worden vaak door schilders en bouwvakkers gebruikt om in de hoogte te kunnen werken. Wanneer het daar niet meer nodig is kunnen er prachtige meubels van worden gemaakt.

IJzersterk

Een ander voordeel van steigerhout is dat het erg stevig is en weinig onderhoud nodig heeft om er mooi uit te blijven zien. Het behoudt zijn mooie, grijze kleur. Als het leven op de bouwsteigers de plank geen schade hebben berokkend, zullen zelfs de ruigst spelende kinderen dat ook niet kunnen doen. Een steigerhout bed gaat lang mee.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen je steigerhouten hoogslaper te laten afwerken met een beits of een white wash. Dat is vooral leuk als je het hout een ander uiterlijk wil geven dan de grijzige kleur die het van nature heeft. Voor het beschermen van het hout is het echter niet nodig.

Huisjesbed

Een hoogslaper is goed te combineren met een huisjesbed. Dit is een bed dat in de vorm van een huisje is gebouwd. Je kind slaapt heerlijk onder een steigerhouten dakje, wat een geborgen gevoel geeft. Ook zo’n huisjesbed is als hoogslaper perfect te combineren met een extra bed, kast of bureau.

Heb je zelf een leuk idee voor een kinderbed? Ook dan kom je met steigerhout goed uit de voeten. Een specialist op het gebied van steigerhouten meubelen kan met je meedenken en je adviseren. Zo maak je samen het perfecte steigerhouten bed voor jouw kind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie