Openluchtbad Splash is open met een nieuw toegangssysteem.
Openluchtbad Splash is open met een nieuw toegangssysteem. Arnoud J Spaaij

Zwembad Splash is weer open

13 mei 2021 om 17:08 Activiteiten

DE GLIND Splash is weer geopend. Op de eerste dag waarop het zwembad haar poorten opende, ontving de voorzitter gelijk een flinke bijdrage van Henry en Mirjam Schouten om het zwembad letterlijk open te houden.

door Arnoud J Spaaij

Eerder dit jaar namen Henry en Mirjam Schouten afscheid als exploitanten van de supermarkt in Achterveld en als afscheidscadeau stelden ze een flink bedrag ter beschikking aan de lokale samenleving. Zwembad Splash in De Glind mocht zich verheugen op een bijdrage uit dit fonds voor het nieuwe elektronische toegangssysteem. Daarom overhandigde het ondernemersechtpaar aan voorzitter van de zwembadstichting, Emile Bakker, symbolisch de eerste digitale pas op Hemelvaartsdag. De dag waarop Splash weer voor het eerst open is dit seizoen.

NIEUW TOEGANGSSYSTEEM Het nagelnieuwe elektronische systeem waarmee abonnementhouders een pas ontvangen die toegang geeft tot het zwembad is een van de vernieuwingen van Splash. Bakker is trots op de modernisering. „We hebben met het nieuw aangetreden bestuur vorig jaar het zwembad weer uit de rode cijfers gekregen. En bovendien hebben we ook nog een aantal investeringen kunnen doen die het zwembad mee laten doen met de eisen van deze tijd. Verduurzaming bereiken we door een verwarmingssysteem dat alle energie voor opwarming van het water van zonnewarmte krijgt. We zijn ook bezig met zonnepanelen zodat we nog meer duurzaam kunnen exploiteren.”

Dit seizoen zijn ook de kleedhokjes en kluisjes gerenoveerd. Het terras en meubilair waren vorig jaar al aangepakt. Ook heeft het terrein nu een scheiding tussen bad en zonneweide. „Heel veel werk wordt gedaan door vrijwilligers, mensen uit de omgeving en ook krijgen we ontzettend veel hulp van lokale ondernemers. Dikwijls met materiaal, machinerie of mankracht. En natuurlijk brengen ze ook kennis mee om het onderhoud en reparaties vakkundig te kunnen doen”, vertelt Bakker verheugd.

Splash is open gegaan met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Naast een route voor toegang is het peuterbadje nog niet open. In het grote bad mogen baantjes gezwommen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie