Ze hebben elkaar ontmoet in de bus op weg naar Parijs. Beiden waren apart op reis en zij zagen elkaar: het was liefde op het eerste gezicht.
Ze hebben elkaar ontmoet in de bus op weg naar Parijs. Beiden waren apart op reis en zij zagen elkaar: het was liefde op het eerste gezicht. Gemeente Leusden

Liefde op het eerste gezicht in de bus naar Parijs: diamanten huwelijk

18 mei 2021 om 10:08 Mensen

LEUSDEN Het echtpaar Bresters-Velthuijsen is namens het college telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Gerolf Bouweester maandag 17 mei. Zij waren die dag namelijk 65 jaar getrouwd. 

Jan Bresters heeft het levenslicht gezien in Croyden, Groot Brittanië en Hetty Velthuizen in ’s-Gravenhage. Ze hebben elkaar ontmoet in de bus op weg naar Parijs. Beiden waren apart op reis en zij zagen elkaar: het was liefde op het eerste gezicht.

Op 17 mei 1956 zijn zij getrouwd. Vijf jaar later werd in Amersfoort hun dochter geboren en twee jaar later hun zoon. In 1965 gingen Jan en Hetty wonen Leusden-Zuid, dit heette toen nog Leusbroek. Later zijn zij verhuisd naar Leusden-Centrum.

Na de oorlog is Jan begonnen aan zijn studie Civiele Techniek in Delft. Als Civiel Ingenieur heeft hij 31 jaar gewerkt voor het ingenieursbureau DHV in Amersfoort. Ook is hij jaren lid geweest van de Lions Club in Leusden en na zijn pensionering was hij voorzitter van het Rode Kruis in Leusden.

Hetty heeft een opleiding als kleuterleidster gedaan en als zodanig vele jaren gewerkt als peuterleidster in de crèche in Leusden-Zuid. Na hun verhuizing naar het centrum heeft zij lange tijd 2 middagen per week gewerkt in de bibliotheek van Leusden.

In 1996 werd hun eerste kleinkind geboren en twee jaar later de tweede. Beiden zijn altijd zeer betrokken geweest bij hun kleinkinderen en hebben veel opgepast. Met kerst gingen zij dan ook naar het Kerstcircus in theater Carré in Amsterdam.

Hun vakanties brachten zij het liefst door met de caravan in het buitenland. Later, na Jan zijn pensioen, zijn zij lange buitenlandse reizen gaan maken met de ANWB. Tevens werden een aantal cruises gemaakt met de Holland Amerikalijn, waar hun neef kapitein was op één van de schepen. Beiden zijn nog in goede gezondheid en maken ook graag met de auto tochtjes.

Zij zijn frequente bezoekers van restaurants in Leusden en nabije omgeving. Helaas is dit nu, uiteraard vanwege corona, beperkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie