De plek waar de gemeente eind vorig jaar in allerijl een stortplaats weghaalde. Er is nog geen nieuwe.
De plek waar de gemeente eind vorig jaar in allerijl een stortplaats weghaalde. Er is nog geen nieuwe. Daan Bleuel

D66: Waar blijft tuingroendepot in Zuid?

21 mei 2021 om 16:15 Politiek

LEUSDEN De fractie van D66 heeft het college gevraagd waar de nieuwe tuinvuilstortplaats in Leusden-Zuid blijft. De partij wacht inmiddels meer dan een maand ongeduldig op antwoord.

door Daan Bleuel

‘Geregistreerd op 19 april 2021, afdoening in 30 dagen na ontvangst door college’, staat er op de schriftelijke vragen die de Democraten stelden. Inmiddels verstreken er al bijna vijf weken sinds de vragen in het gemeentehuis in behandeling werden genomen. 

TOEZEGGINGEN Het is niet de eerste keer dat het college gedane toezeggingen op dit punt niet op tijd nakomt. ,,In de raadsvergadering van 4 februari heeft wethouder Van Beurden toegezegd met een planning te komen wanneer het depot weer in gebruik genomen kan worden’’, noteert fractievoorzitter Albert Dragt in zijn brief aan het college. ,,Wethouder Vos heeft in de Uitwisseling van 25 maart toegezegd met grote urgentie aan dit probleem te werken.’’ ‘Het staat prominent op de radar’ waren volgens Dragt de letterlijke woorden die Vos eraan wijdde. 

Hij zou tevens hebben gezegd ‘desnoods naar een tijdelijke oplossing’ te willen kijken. ,,De heer Vos deelde mee dat hij -zo gauw hij perspectief heeft- er mededelingen over zal doen’’, aldus Dragt. 

‘NIETS GEHOORD’ ,,We zijn inmiddels twee maanden na de raadsvergadering en een maand na de Uitwisseling’’, stelt Dragt in de brief vast. (Sindsdien verstreken echter ook alweer bijna vijf weken).  ,,Wij hebben nog niets gehoord’’, aldus Dragt. (,,En nog steeds niet’’, laat Dragt in antwoord op vragen van deze krant weten).

D66 dringt zo nadrukkelijk op actie aan, omdat het voorjaar een tijd van het jaar is waarin uitgerekend erg veel van de tuinvuilstortplaatsen gebruik gemaakt wordt. ,,Het is een voorziening die zeker in het voorjaar in een grote behoefte voorziet. Het uitblijven van een goede (tijdelijke) oplossing voor het zuidelijk deel van Leusden-Zuid wordt dan ook als een groot gemis ervaren’’, aldus Dragt.

GEVAARLIJKE SITUATIE Het college haalde eind vorig jaar de oude stortplaats weg. Die bleek te dicht tegen een (nieuwe) woning te zijn gesitueerd. Dat zou in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld bij brandstichting) tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Het college maakte haast met de verwijdering om te voorkomen dat er afgedankte kerstbomen zouden worden gestort. Die zouden brandstichting kunnen uitlokken. Wethouder Van Beurden waarschuwde de raad destijds al wel dat het vinden van een alternatieve locatie minder makkelijk zou zijn dan het op het eerste gezicht lijkt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie