Menthe en Katy leerden van Albert Kramer en Karolien Pouwels-Koopman.
Menthe en Katy leerden van Albert Kramer en Karolien Pouwels-Koopman. Eigen foto
Raadgever

Albert Kramer (CDA): ‘Jong geleerd is oud gedaan’

29 mei 2021 om 08:24 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Albert Kramer namens het CDA over de jeugdgemeenteraad.

,,In Leusden zijn wij op dit moment op zoek naar nieuw politiek talent. Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en alle politieke partijen zijn dus weer op zoek naar nieuw politiek talent. Dit kan misschien als raadslid, maar ook in de fractieondersteuning zijn mensen welkom. Laatst hebben we al de Politiek Pubquiz georganiseerd waar je je lokale politieke en gemeente kennis kon testen. Op 9 en 16 juni organiseren we een ‘Word politiek actief cursus’. Mocht je interesse hebben of meer willen weten, meld je dan via politiekactief@leusden.nl.”

,,Je kan niet vroeg genoeg beginnen. Dat je al jong politiek actief kan zijn blijkt wel uit onze jeugdgemeenteraad. Elk jaar wordt er een jeugdgemeenteraad samengesteld uit leerlingen van groep 7 en 8 van alle scholen uit de gemeente. Voor de jeugd-raadsleden is het leuk om te weten hoe het volwassen raadwerk er aan toe gaat. Zo mocht ik samen met mijn collega Karolien Pouwels-Koopman twee jonge raadsleden rondleiden door het Huis van Leusden en werden wij door de dames onderworpen aan een vragenvuur over ons raadswerk.”

,,Op een vrijdagmiddag hebben wij uitgebreid kennis gemaakt met Menthe en Katy. Ze hadden zich goed voorbereid en we kregen een hoop goede en leuke vragen op ons af. Zo kregen we bijvoorbeeld de vraag of we weleens fouten maken. En ja, moest ik eerlijk bekennen, soms flap ik er in mijn enthousiasme nog wel eens iets uit tijdens een vergadering, waarvan ik dan later denk: ‘Hm, volgende keer even tot tien tellen voordat je iets zegt’.”

‘Wat vindt u niet leuk in het raadswerk?’
,,De lange raadsvergaderingen zijn niet altijd leuk. Vooral als jij geen bijdrage hoeft te leveren, kan het wel eens lang duren. Wat we allebei wel erg leuk vinden is het contact met de mensen in Leusden en alle commissie-werkzaamheden. Het geeft voldoening wanneer je iets kan beteken voor de gemeenschap.”

‘Hoe zijn jullie raadslid geworden?’
,,Als ik voor mij zelf spreek, het partijbestuur heeft mij gevraagd of ik daar belangstelling voor had. En zo is het balletje gaan rollen, van steunfractie naar nu raadslid.”

‘Wat doen jullie nog meer naast het raadswerk?’
,,We hebben de dames kort verteld dat we daarnaast ook nog ons werk en gezin hebben en andere maatschappelijke bijdragen leveren. We vervelen ons beiden in ieder geval niet.”

,,Een korte weergave van een uitgebreid gesprek. Ik was positief verrast hoe de meiden hun rol als jeugdraadslid oppakken en heb ook weer wat nieuwe dingen ontdekt over mijn gewaardeerde collega Karolien.”

NU JIJ ,,Ben jij na het lezen nu ook geïnteresseerd in het politiek werk? Doe dan op 9 en 16 juni ook mee met de cursus. Daarin wordt stilgestaan hoe de lokale politiek werkt en zijn alle partijen aanwezig wanneer je nog een politieke keuze wil maken.

Hartelijke CDA groet Albert Kramer, admj.kramer@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie