Afbeelding
Relatieproblemen

Relatieproblemen die het vaakst een breuk veroorzaken

26 mei 2021 om 07:15 Partnercontent

Iedere relatie heeft pieken en dalen. Een enkele ruzie of onenigheid is zelden de oorzaak van een breuk. Meestal zijn er meerdere meningsverschillen die er samen toe leiden dat in ieder geval één van jullie de relatie niet meer ziet zitten. Het betreft vaak een aanhoudend probleem dat telkens weer tot een conflict leidt. De enige manier om voor een gezonde relatie te zorgen is de kwestie bij de kern aan te pakken. Je leest hier welke problemen het vaakst een breuk tot gevolg hebben.

Jullie zijn het oneens over financiële zaken

In het begin van een relatie regelt ieder van jullie zijn of haar eigen geldzaken. Maar na verloop van tijd is er een moment dat jullie samen aankopen doen. Zodra jullie samenwonen is het vrijwel onmogelijk om financiën individueel te organiseren. Wanneer jullie dezelfde wensen en doelen hebben is dat waarschijnlijk geen probleem. Maar dat is helaas lang niet altijd zo. Het helpt uiteraard als geld geen probleem is omdat jullie meer dan genoeg hebben. Wanneer je er financieel krap bijzit leiden kwesties over geld regelmatig tot conflicten. De sleutel is om geldzaken van tevoren door te spreken. Hierdoor loop je niet tegen verrassingen aan. Bespreek grote aankopen met je partner. Voor kleine zaken is dat waarschijnlijk niet mogelijk. Maar het afspreken van een bepaald budget helpt in veel gevallen wel. Daarmee voorkom je dat een van jullie twee onevenredig veel uitgeeft.

Jullie brengen niet genoeg tijd samen door

Te weinig tijd hebben voor elkaar heeft twee oorzaken. Het is mogelijk dat je onvrijwillig weinig tijd met elkaar doorbrengt. Ver uit elkaar wonen, een drukke baan en onregelmatige schema’s zijn allemaal wezenlijke problemen. Maar dit betekent niet dat jullie niet geschikt zijn voor elkaar. Zolang jullie maar blij zijn om elkaar te zien. Op de lange termijn is het uiteraard wel verstandig om te bespreken hoe jullie dit probleem oplossen. Maar de andere oorzaak is veel ernstiger. Want daarbij brengen jullie weinig tijd met elkaar door terwijl dit wel mogelijk is. Dit betekent dat tenminste één van jullie de tijd liever anders besteedt.

Vrienden en familie vormen een hindernis

Je familie en vrienden zijn belangrijk voor jou. Hetzelfde geldt voor je partner. In Nederland bepaalt iedereen zelf met wie hij of zij een relatie heeft. Maar dat wil niet zeggen dat de mensen om je heen niet belangrijk zijn. Want het is wel zo prettig als jij je partner gewoon naar je ouders meeneemt met verjaardagen en kerst. Vrienden die het goed met je ex vinden is uiteraard ook een pluspunt. Wanneer dit allemaal niet het geval is, staat de relatie al snel onder spanning. Zelfs wanneer jullie het wél echt in elkaar zien zitten.

Kom meer te weten over conflicten en oplossingen binnen een relatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie