Afbeelding
Arnoud J Spaaij

Peter Smink met pensioen ‘Na 44 jaar werken aan eigen trekker’

28 mei 2021 om 12:24 Mensen

ACHTERVELD Met een indrukwekkend stoet tractoren namen de collega’s van Peter Smink afscheid van hem. Vrijdag in alle vroegte stonden ze voor zijn woonhuis om hem daarna met een ereronde door het dorp te rijden.

Arnoud J Spaaij

Na 44 jaar gaat Smink met pensioen. Hij startte in 1977 bij De Vor, dat nog steeds gevestigd is in Achterveld maar nu Mechan Groep heet. Smink sleutelde in de werkplaats aan verschillende merken tractoren en machines. De laatste jaren kwam ook in deze sector de elektronica in opkomst maar de komende jaren heeft hij alle gelegenheid thuis te werken aan zijn eigen historische Fendt F25 waarvan alleen de verlichting elektrisch is.

Smink kreeg niet alleen een afscheid van zijn collega’s van de Mechan Groep maar langs de route stonden ook vrienden, dorpsgenoten en zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ook de vrijwillige brandweer van Achterveld bracht hem een salut. In alle jaren dat hij werkte is hij menig keer spoorslags vertrokken bij zijn werkgever om als vrijwillig brandweerman te helpen bij branden en ongevallen in de omgeving. Na de ereronde door het dorp werd Smink op zijn werk nog eens hartelijk onthaald met een feestelijke bijeenkomst.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie