Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Politie

Drie jonge Leusdenaren aangehouden voor straatroven na nepafspraak met meisje

3 juni 2021 om 15:19 Misdaad

LEUSDEN/STOUTENBURG De politie heeft zeven verdachten aangehouden die mogelijk een rol hebben gespeeld in twee straatroven van afgelopen najaar. De verdachten zijn tussen 15 en de 19 jaar oud en drie komen uit Leusden.

Vorig jaar november werden twee mannen, los van elkaar, beroofd op dezelfde plek in Stoutenburg. Ook hun verhalen waren bijna identiek: ze hadden via internet afgesproken met een meisje. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek, werden ze overvallen door een groepje van een aantal jongens en een meisje. Ze werden bedreigd en geslagen door de jongens. Uiteindelijk gingen de verdachten er met waardevolle spullen vandoor.

ZEVEN JONGEREN De afgelopen tijd heeft de politie meerdere verdachten aan kunnen houden in verband met deze twee berovingen. Onder de verdachten zijn drie jonge mannen uit Leusden, van 15, 17 en 19 jaar oud. Twee verdachten komen uit Amersfoort; een meisje van 18 en een jongen van 17. Daarnaast zijn een 18-jarige jongen uit Veenendaal en een 17-jarige jongen uit Hooglanderveen aangehouden. Er wordt onderzocht welke rol deze verdachten hebben gespeeld in de straatroven.

De politie adviseert slachtoffers van soortgelijke straatroven om dit altijd te melden. ,,Het kan helpen om zaken in elkaar in verband te brengen en uiteindelijk op het juiste spoor te komen. U kunt altijd aangifte doen, ook achteraf.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie