Arbodienst
Arbodienst .

Alles wat je moet weten over de arbodienst?

8 juni 2021 om 17:55 Partnercontent

Als werkgever wil jij natuurlijk gezond en goed functionerend personeel hebben. Dit is een groot voordeel voor de werkgever, maar natuurlijk ook voor de werknemers. Als een werknemer goed in zijn vel zit, dan is deze gelukkiger, maar het zorgt er ook voor dat de productie beter wordt. Toch kunnen er natuurlijk verschillende problemen ontstaan en in dat geval kan een arbodienst er tussen springen. Een arbodienst die regelt het verzuimbeleid bij een bedrijf. In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. We gaan eerst in op de vraag: wat is een arbodienst? Vervolgens gaan wij in op de vraag: wat doet de arbodienst precies? Daarna gaan wij in op de vraag of een arbodienst al dan niet verplicht is. 

Wat is een arbodienst?

Wat is een arbodienst, vraag je je misschien af. We hadden het er in de inleiding al even over gehad, globaal komt het erop neer dat een arbodienst een bedrijf begeleidt met verzuim. De reden is dat er best veel wetgeving is omtrent het verzuimbeleid en als werkgever en werknemer is het logisch dat je niet overal verstand van hebt. In die gevallen kan de arbodienst dan inspringen en adviezen geven. Dit is globaal het werk van de arbodienst, maar we gaan nu in op de vraag wat dit dat precies inhoudt in de praktijk. 

Wat doet een arbodienst precies?

Hierboven hebben we geschreven wat een arbodienst is, maar wat doet de arbodienst dan precies? Dit is in principe onder te verdelen in vier belangrijke bezigheden die we nu allemaal even kort zullen behandelen, zodat je er een goed beeld van krijgt.

 - Arbeidsomstandigheden

Aan de ene kant houdt de arbodienst zich bezig met de arbeidsomstandigheden bij een bedrijf. Daarbij kun je aan verschillende zaken denken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de veiligheid van bepaalde machines. Is dit wel allemaal goed geregeld? En hoe zit het met de gezondheid, want wordt er bijvoorbeeld ergens gewerkt met giftige stoffen? En zo ja: is er dan een goede bescherming en veiligheid, zodat werknemers niet in de de problemen komen? Dat zijn allemaal belangwekkende zaken waar je aan kunt denken als het gaat om de arbeidsomstandigheden. De arbodienst kan hierbij advies geven, richtlijnen, maar bijvoorbeeld ook controles uitvoeren. 

- Verzuimbegeleiding

Een andere taak waar de arbodienst zich mee bezig houdt is verzuimbegeleiding. Daarbij kun je ook aan verschillende zaken denken. Een werknemer kan bijvoorbeeld een vervelende burn-out hebben gehad. Een arbodienst kan dan ingezet worden om dit te begeleiden. Wanneer kan die persoon bijvoorbeeld weer aan het werk. Dergelijke zaken worden dan geregeld door de arbodienst.

- Re-integratiebegeleiding

In principe toont dit overeenkomsten met hetgeen dat wij hiervoor hadden besproken. Hoe krijg je namelijk iemand weer aan het werk, nadat deze persoon ergens van is hersteld. Daarbij kan de focus liggen op mentale problemen, maar uiteraard ook op vervelende fysieke problemen. De begeleiding bestaat bijvoorbeeld uit het aantal uren waarmee een werknemer weer kan beginnen. Misschien is het bijvoorbeeld eerst fijn dat een werknemer halve dagen gaat werken en zo zijn er nog meer belangwekkende zaken te noemen. Bij de re-integratiebegeleiding wordt daar dieper op ingegaan. 

- Risico-inventarisatie en -evaluatie 

Dit heeft dan weer veel overeenkomsten met de arbeidsomstandigheden alwaar we het over hadden gehad in het eerste kopje. De arbodienst gaat goed na wat voor risico’s er kunnen zijn bij het werk. Daar kunnen analyses van worden gemaakt en op basis daarvan kan een werkgever dan handelen. 

Is een arbodienst inschakelen verplicht?

Veel werkgevers vragen zich af of een arbodienst inschakelen verplicht is. Daar kunnen we gelukkig vrij kort over zijn, want het antwoord is ja. Maar waarom is dit dan verplicht, vraag jij je misschien af. Welnu, iedere werkgever moet zijn werknemers passende zorg aanbieden. Dit is verplicht volgens de arbowet en daar kunnen dus geen uitzonderingen op worden gemaakt. Ook als je bijvoorbeeld maar 1 personeelslid hebt en deze heel af en toe voor je werkt. Ook in dat geval moet je met een arbodienst in zee gaan. De arbodienst kosten zullen dan wel veel lager liggen. 

Het is bovendien ook verplicht om een basiscontract af te sluiten. Deze moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als jij meer wil weten over die voorwaarden, dan kun je bijvoorbeeld even op de website HR Navigator kijken. Daar vind jij er namelijk meer informatie over. Overigens is HR Navigator sowieso een fantastische plek voor het vinden van de juiste arbodienst. Het voordeel van de website is namelijk dat je verschillende diensten met elkaar kunt vergelijken op bepaalde aspecten. Een arbodienst is weliswaar verplicht, maar je mag wel zelf bepalen met welke jij in zee gaat. Je leest daar ook meer over de arbodienst kosten. 

Bronnen: https://hrnavigator.nl/ https://www.arboned.nl/ en https://www.cnv.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie